Over Omnia

Geplaatst op 16 augustus 2011 door Emmy in Muziek, Recensie / 0 Comments

Toen ik OMNIA (www.worldofomnia.nl) zo’n anderhalf jaar geleden leerde kennen, had ik er al heel wat over gehoord. Ik had diverse vrienden die er graag naar luisterde, dus ik werd zelf ook steeds nieuwsgieriger. Al snel was ik helemaal in de ban van Omnia. Helaas heb ik ze toen met Castlefest gemist, en toen de theatertour eenmaal in Veenendaal was, was de band helaas niet meer compleet. Dat vond ik heel erg jammer, want juist het complete plaatje horen spelen leek me zo geweldig. En hoewel ik Luca nog nooit had horen spelen, miste ik hem tijdens het concert. Toch ben ik trots op de handtekeningen, en nu ik dit schrijft (9 augustus) ben ik trots genoeg om te zeggen dat ik morgen de single ‘3’ binnenkrijg. Mét handtekeningen. Waar marktplaats niet allemaal goed voor is!
Zoals ik al schreef viel de band me een beetje tegen bij Castlefest en zijn de nieuwe nummers die ik heb gehoord niet zo aantrekkelijk. Het lijkt steeds algemener en commerciëler te worden. Hoe stom dat ze zich juist zo veel mogelijk willen afzetten tegen de commerciële markt, maar wel hun typische kenmerkende OMNIA-sound aan het verliezen zijn door minder experimentele geluiden te laten horen bij de liedjes. De lyrics zijn nog steeds geweldig, maar juist het gebruik van ongewone instrumenten in een bijzonder ritme maakte de oudere liedjes zo aanstekelijk. Dat mis ik enorm! Het zijn nu rustigere ritmes waarbij je zonder de tekst minder snel het nummer zal herkennen, wat jammer is, want bij de oude nummers hoor je meestal bij de eerste maat al welk lied er komt. Ook het thema van de liedjes is nogal omgeslagen. Het gaat nu alleen nog maar over anti-politiek en seks.. Zo zonde. Waar is het pagan gevoel? Niet erg meer zichtbaar vind ik, terwijl ze bandleden wel weer vaarwel zeggen omdat ze niet ‘pagan’ genoeg zijn. Wie bepaald dat? Maar goed.
Ik hoop zelf van harte dat ze echt terugkeren naar hun roots en weer echt mooie Omnia muziek gaan maken, geïnspireerd op de oude culturen, de natuur en oude verhalen door meesters van de pen. Want in mijn hart is Omnia’s muziek nog steeds geweldig. Ik doe het maar met de oudere cd’s. En ja, ik wil de nieuwe cd wel horen, maar kopen doe ik hem nog niet. Ik besteed mijn geld liever eerst aan de oudere cd’s die ik nog niet heb.

Tags:

Divider

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.