Onzichtbaar – Deon Meyer

Geplaatst op 21 november 2012 door Emmy in Boeken, Recensie / 0 Comments

Onzichtbaar – Deon MeyerOnzichtbaar Serie: Lemmer #1
| 6 november 2012
Aantal pagina's: 368
ISBN: 9789400500020
Uitgave: Paperback
Goodreads
three-stars

Emma le Roux is vastbesloten haar vermiste broer te vinden, die al twintig jaar geleden zou zijn gestorven. Le Roux is ervan overtuigd dat ze hem enkele dagen daarvoor op het nieuws heeft gezien, als verdachte van de moord op een medicijnman en vier stropers. Wanneer ze echter hierover vragen begint te stellen, blijkt dat niet iedereen daar even blij mee zijn. Algauw ziet ze zich genoodzaakt om de hulp in te roepen van een bodyguard: Lemmer.
Lemmer is een een man waar de meeste mensen met een grote boog omheen lopen. Groot, sterk, agressief… iemand die voor niemand opzij gaat en die altijd zijn zin krijgt. Samen met Le Roux gaat hij op zoek naar aanwijzingen in Lowveld. Wanneer ze worden aangevallen en bijna vermoord, besluit Lemmer om de rollen om te draaien. Hij opent de jacht op degene die het om hun levens heeft voorzien. Tegen beter weten in, want hun vijand is zeer machtig …

Ik had eerlijk gezegd nog nooit van Deon Meyer gehoord en normaal gesproken koop ik niet zo snel een boek dat in het misdaadgenre valt. Toch ben ik blij dat ik Onzichtbaar heb mogen lezen want het is een bijzonder goed in elkaar gezet verhaal.
Emma le Roux is er van overtuigd dat de man die ze op televisie zag haar broer is, die twintig jaar geleden is verdwenen en dood is verklaard. Na een aanslag op haar huis roept ze de hulp in van de lijfwacht Lemmer, tevens hoofdpersoon van het verhaal, om op zoek te gaan naar deze Jacobus. Samen gaan ze op pad, maar raken dan verwikkeld in een behoorlijk ingewikkeld en vooral gevaarlijke situatie die wellicht een dodelijk afloop kan hebben.
Wat mij ten eerste opviel is hoe fijn de Zuid Afrikaanse cultuur wordt beschreven. Omdat je alles vanuit het oogpunt van Lemmer volgt, krijg je een interessant beeld van hoe het leven daar is. Lekker down to earth. De schrijfstijl is enorm prettig en het leest daardoor gemakkelijk weg. De vertaling is prettig om te lezen en ze hebben bepaalde zinnen en woorden intact gelaten, waardoor het zijn authenticiteit behoudt.
Daarnaast is Onzichtbaar ook een heel spannend verhaal wat mij van voor tot eind heeft geboeid. Meyer maakt slim gebruik van karakterontwikkeling en geeft niet alles in één keer prijs. Je moet als het ware verder lezen wil je weten wat het verleden van een personage is en wat diegene drijft tot zijn of haar acties. Je leeft mee met de personages en niet elke schrijver weet dat voor elkaar te krijgen.
three-stars

Tags:

Divider

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.