Onthulde Geheimen – Lis Lucassen, Kim Mulder & Daniëlle Dijkstra

Geplaatst op 7 februari 2015 door Emmy in Boeken, Recensie / 0 Comments

Onthulde Geheimen – Lis Lucassen, Kim Mulder & Daniëlle DijkstraOnthulde geheimen Serie: Dark Romance #3
| september 2014
Aantal pagina's: 224
ISBN: 9789492098016
Uitgave: Paperback
Goodreads
four-stars

Iedereen heeft geheimen.
Wanneer voor Saar, Lone en Sabine deze geheimen levensbedreigend worden, is het tijd om actie te ondernemen. Zeker als je wereld op zijn kop komt te staan en je je hart verliest aan een onwerkelijke liefde. Drie verhalen over dappere, jonge vrouwen en mooie, mysterieuze mannen.
Boordevol zinderende spanning, dat is de Dark Romance III bundel - Onthulde geheimen.

Verlies je in de wereld van Saar en Virgis (De Koningsboom), Lone en Noah (Hoedster) en Sabine en Florian (Droomliefde). Van de hand van Lis Lucassen, Kim Mulder en Daniëlle Dijkstra.

Deze bundel met novelles is tot stand gekomen in samenwerking met young-adults.nl naar aanleiding van de derde Dark Romance schrijfwedstrijd.

Dark Romance – onthulde geheimen is een bundel van drie verhalen die voortgekomen zijn uit een schrijfwedstrijd op de populaire website Young-adults.nl. Storm Publishers bracht dit boek afgelopen zomer uit en onlangs nam ik het van Thyrze over. Ondanks dat ik niet zo van de verhalenbundels ben, waren het onder andere de enorm positieve goodreads recensies die mij deden overhalen. Het feit dat In Opstand me pasgeleden ook zo goed beviel, besloot ik dit boek vrij snel daarna ook te lezen.

Ik moet eerlijk bekennen dat ik niet zo goed wist wat ik kon verwachten. Zouden het zoetsappige en over de top verhalen zijn met hier en daar een clichématige vampier? Hope not! Gelukkig viel dit meteen enorm mee.

Het eerste verhaal gaat over de 18 jarige Saar, die in een tuincentrum woont en in aanraking komt met een Wachter van het Woud. Afgezien het feit dat ik Saar liever begin 20 had gezien, vond ik dit een werkelijk prachtig verhaal waar de magie van het bos vanaf sprong. Meteen werd het me ook duidelijk dat de YA heldinnen in dit boek niet zo standaard zouden zijn. En eerlijk gezegd; ik was meteen verliefd op dit verhaal. De subtiele magie… En beeldende schrijfstijl en Saar waar ik me erg mee kon identificeren zorgden samen voor een lief verhaal wat perfect past bij deze tijd van het jaar.

Het tweede verhaal gaat over Lone die blijkbaar een Hoedster van de Pagans blijkt te zijn. Ik vond het leuk uitgewerkt, maar het vereren van de vrouw had van mij wel extra naar voren mogen komen! Ik vond het een mooi verhaal, zeker hoe de ontwikkeling van Lone verloopt, maar op het mystieke vlak had er van mij nog wel een extra dimensies toegevoegd mogen worden.

Tot slot het verhaal van Sabine en het feit dat zij haar dromen kan sturen. Hier vond ik de mystiek juist weer heel goed uitgewerkt, maar had ik minder feeling met het verhaal en haar personages. Ik raakte mijn gedachten vaak een beetje kwijt, waardoor dit verhaal me ook het minste is bijgebleven.

Van alle verhalen wist het eerste mij het meest te betoveren en deze is mij ook het best bijgebleven. De andere verhalen waren ook wel aardig, maar wisten wat mij betreft dat verbluffende begin niet te overtreffen.

Ik heb onthulde geheimen best wel snel uitgelezen op een middag waar ik er zelf een beetje doorheen zat. Juist die magie en de romantiek zorgden er voor dat ik mijn zorgen even kon vergeten en me kon onderdompelen in de wereld van magie. De meiden vond ik prima uitgewerkt en de keuze voor minder voor de hand liggende personages vond ik een grote plus! Nu ben ik wel erg benieuwd geworden naar de voorgaande delen.

four-stars

Tags: , , , , , ,

Divider

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.