Omnia – Live on Earth review

Geplaatst op 25 augustus 2012 door Emmy in Muziek, Recensie / 2 Comments

Pasgeleden kondigde Omnia aan dat er een nieuwe cd zou komen. Een live cd. Ik wist niet precies wat ik daarvan moest vinden, want ik vind de oudere nummers van deze band veel leuker dan de liedjes van afgelopen tijd… Toch wilde ik het een kans geven, dus zodra Live on Earth beschikbaar kwam, kocht ik hem.
Nu zou ik Omnia nog steeds wel tot een van mijn favoriete bands kunnen noemen, ook al ben ik niet zo blij met hun huidige gedrag. Ik wuif dat dan maar weg en richt me gewoon op de muziek die ze maken, en ik hoop nog stiekem dat ze ooit weer terug naar hun roots gaan en stoppen met politiek gezeur over dat iedereen zo slecht is. Maar dat is mijn mening.
Ik kreeg de cd redelijk laat binnen en heb hem toen maar meteen op de computer gezet, zodat ik kon gaan luisteren. Jammer is dat mijn doosje lichtelijk beschadigd is, maar daar kan Omnia zelf natuurlijk niks aan doen.
De vormgeving van Live on Earth is wel gaaf en het is een mooi doosje. Het boekje vind ik een beetje crap, want dat is dat zelfde geblaat waar ik het eerder over had en ik had gehoopt dat er meer met illustraties wat gedaan. Maar goed, bij een live cd horen natuurlijk ook wel weer live foto’s. De sfeer past wel weer bij de Omnia die het nu is, dat wel. En, na de achterkant de hebben gelezen, staat er toch wel een aantal ‘oude’ nummers op die ik echt heel tof vind. Nu is het een kwestie van luisteren om te oordelen.
Ik ben erg blij met de keuzes van de liedjes, moet ik zeggen. Een paar wat nieuwere nummers die redelijk goed waren en wat gouden oude maken het tot een zeer diverse cd als een soort samenvatting wat Omnia doet en gedaan heeft. De uitwerking van de nummers vind ik niet overal even goed, maar over het algemeen klinkt het lekker.
Wat ik wel een pluspunt vind is dat de nummers netjes in elkaar overlopen, zodat het net lijkt alsof je gewoon naar een concert luistert.
Concluderend kan ik best wel blij zijn met Live on Earth. Ondanks dat het niet echt nieuwe nummers heeft, klinkt het lekker en is het fijn om wat oude nummers opnieuw te kunnen horen, zij het met een iets andere uitwerking. 
Tracklist:

1      Live Show Intro
2      Tine Bealtaine
3      Auta Luonto
4      The Sheenearlahi Set
5      Niiv
6      Free
7      Toys in the Attic
8      I Don’t Speak Human
9      Alive!
10    Wytches’ Brew
11    Richard Parker’s Fancy
12    Dance Until We Die
13    Love in the Forest
14    Noodle the Poodle
15    Saltatio Vita
16    Etrezomp-ni-Kelted
17    Fee Ra Huri
18    Morrigan

Total Playing Time 77:42 min.

Bewaren

Tags:

Divider

2 responses to “Omnia – Live on Earth review

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.