Ogen van Licht

Geplaatst op 8 november 2012 door Emmy in Boeken, Recensie / 0 Comments

Ogen van LichtOgen van licht | 2010
Aantal pagina's: 205
ISBN: 9789080480100
Uitgave: Paperback
Goodreads
two-stars

Ilyan, een boomgeest, zonder zintuiglijke of rationele begrenzingen, schuilt achter de schermen van het zichtbare. Hij verklaart de ruime verbanden tussen het fysische, emotionele, mentale en het spirituele. Ilyan heeft voor de mensheid een dringende boodschap , die veel problemen en verdriet kan besparen. Hij kan verder helpen in noodzakelijke spirituele ontwikkelingen. De boomgeest wordt echter niet gehoord! Hij probeert contact te krijgen met Ella, een sensitieve jonge vrouw. Kan zij zijn wijsheden doorgeven? en is zij er zich van bewust hoe moeilijk deze opdracht wordt?

Alles heeft diepe wortels en betekenissen die ons ontgaan, tenzij wij ruimer durven kijken met onze ogen van Licht. In dit boek verdwijnen de grenzen tussen het zichtbare en het onzichtbare. Geen fictie, maar een ontluikende werkelijkheid.

Ogen van licht wordt verteld vanuit het oogpunt van Ilyan, een boomgeest. Hij probeert contact te maken met de mensheid en volgt daarvoor de jonge vrouw Ella. Ella heeft een spiritueel hart maar zit vast tussen mensen en energieën die niet goed voor haar zijn. Ilyan zoekt een manier om dat te doorbreken om Ella te laten ervaren wat weten is.

Zelf ben ik altijd enorm gefascineerd door natuurwezens en magie dus het lezen van dit boek leek me een uitgesproken kans om mijn kennis daarover te verbreden. Toen ik het boek opende kwam een wierooklucht me tegemoet, wat mij altijd al in een goed humeur brengt. Dat beloofde dus heel wat.
Ik vind het slim van de schrijfster (Mick de Rijck) dat zij door middel van een verhaal spirituele onderwerpen, die vaak al te zweverig worden gevonden om makkelijk weg te lezen, bespreekbaar te maken. Dit lukt in zekere mate maar de karakters blijven soms steken in een oppervlakkigheid terwijl zij veelal heftige gebeurtenissen te verwerken hebben. Ik snap dat het door de ogen van een karakter is geschreven die alleen dingen als aura’s en gedachten kent, maar toch is het soms moeilijk dit te koppelen aan het menselijke gezichtspunt. Dit maakt de personages wat afstandelijk en moeilijk bij in te leven.
Hierdoor vallen de lessen die ze probeerde te vertellen aan de hand van de personages een beetje ongelukkig in het boek en was het misschien beter geweest als de schrijfster zich meer op de diverse karakters en hun achterliggende verhaal hadden gericht. Nu krijg je een beetje een ‘deze persoon is goed bezig en deze niet, gevoel. Er zijn een aantal sleutelmomenten in het boek waarvan ik denk dat deze uitgebreider uitgewerkt had kunnen worden zodat het verhaal wat minder afstandelijk zou worden en meer een geheel zou vormen waardoor het net iets lekkerder weg zou lezen en de spanningsboog wat groter zou zijn. Het is namelijk niet zo dat je naar een echt spannend moment toeleest en dat had het wel kunnen zijn.
Ogen van licht leest wel gemakkelijk weg maar hier en daar staan wat slordige taal en typfouten waarvan ik niet zo goed snap waarom de editor/uitgever deze er niet uitgehaald heeft. Over het algemeen is het niet een al te zweverig verhaal, ondanks de ‘lessen’ die er zo nu en dan inzitten.
De vormgeving van het boek is sober en het fontgrote is erg groot en doet meer denken aan een kinderboek.
Ik denk dat Ogen van licht veel meer in zijn mars had gehad, maar toch is het een goed boek om spirituele begrippen makkelijker te begrijpen. Het bewijst wel dat spiritualiteit toegankelijk kan zijn en het is daarnaast een leerzaam boek. Het is een verhaal met veel potentie maar wat in mijn ogen net een tikkeltje uitgebreider verteld had mogen worden.
two-stars

Tags:

Divider

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.