Moodiez Magazine

Geplaatst op 10 juli 2013 door Emmy in Boeken / 0 Comments

Er zijn best wel wat ‘spirituele’ tijdschriften op de markt, mits je weet waar je ze kan vinden. Voor jongeren was er echter nog niks en jawel, daar is een tijdje terug verandering in gekomen. Moodiez, een mindstyle magazine voor jongeren is sinds een paar maanden in de schappen te vinden en geeft een kijkje in de grote heksenketel vol mindsylethema’s. Want ja, mindstyle is hip.

Wat ik heel slim vind aan dit tijdschrift, is dat het geschreven is voor jongeren ouder dan 15. Dus serieus genoeg, maar wel op zo’n manier dat veelal complexe ideeen en theorien op luchtige manier worden uitgelegd. Voorzien van een speelse vormgeving die de nogal strakke huidige trend doorbreekt. Ik zou het als illustrator dan ook echt niet vervelend vinden om voor dit tijdschrift te mogen werken!

Ik weet van mezelf dat ik niet echt een tijdschriften mens ben en hoewel deel 1 me ontzettend trok, had ik het budget niet om het tijdschrift ook daadwerkelijk aan te schaffen. Had ik even mazzel dat er een tijdje later een proefabbo verscheen waarbij je voor €10,00 de drie komende nummers zou krijgen! Dit is dus een half jaar MoodieZ voor een leuk bedrag. Meteen melde ik me aan en eind juni had ik nummer twee in huis. Het thema van dit nummer is ‘Jezelf zijn’. Ik vind het erg leuk dat ze hebben gekozen elk nummer een soort thema te geven en hierbinnen allerlei kanten op kunnen gaan.
De inhoud wordt afgewisseld tussen lezen en doen en dit zorgt voor veel plezier tijdens het lezen. Ik genoot ook erg van de persoonlijke columns die leeftijdsgenoten plaatsten. Dit geeft toch een soort eerlijkheid mee en toont een grote betrokkenheid van de redactie. De keuzes voor de onderwerpen vond ik erg leuk en leerzaam, ook voor mensen die al wat meer weten.

Wel vond ik niet elke pagina erg goed te lezen. Helaas werd er soms een lettertype gekozen die wel heel mooi is, maar zeker met een drukke achtergrond wat moeilijker te lezen is. Zeker mensen met dyslectie of slechte ogen (zoals ik) zullen meer moeite moeten doen voor de tekst en dat is jammer, want lezen doe je voor je ontspanning.

Toch ben ik erg blij dat MoodieZ bestaat en ik hoop dat er nog vele mooie nummers mogen volgen. Ikzelf ga zeker genieten van de twee nummers die ik nog krijg van mijn proefabonnement en kijk dan wel of mijn budget het toelaat verder te mogen lezen. Wat dat betreft vind ik het fijn dat je ook voor een goedkoper abonnement kan kiezen, zonder cadeau.

Iedereen die zich interesseerd voor mindstyle en spiritualiteit (in welke vorm dan ook) en een leuk vormgegeven tijdschrift wil lezen, raad ik MoodieZ zeker aan!

MoodieZ is te koop voor €4,99 en de website vind je hier

Illustratie: Studio Ping
illustratie: Studio Ping

Tags: ,

Divider

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.