Mijn vijf favoriete boeken van maart

Geplaatst op 31 maart 2019 door Emmy in Boeken / 2 Comments

Waar ik in februari moeite had om de lijst met fantastische boeken beperkt te houden, kom ik er nu achter dat ik in maart vooral veel boeken las die ik ‘wel oké’ vond en maar weinig boeken waar ik super enthouiast over bent. Het gevolg is dan ook dat ik eind maart best veel moeite had om zin te hebben om te lezen. Het is tijd om in april vooral weer lekker te lezen wat ik wil! Fijn vooruitzicht is mijn vakantie: heerlijk lezen!

Maar goed. Ik heb dus vijf boeken gekozen die ik graag nog extra onder de aandacht wil brengen, omdat ik ze heel tof/mooi/ontroerend vond.

De eeuwige tijd

Op het slagveld van de Amerikaanse Onafhankelijkheidsoorlog ontmoet de jonge chirurg Marcus MacNeil de mysterieuze Matthew Clairmont. Matthew doet Marcus een aanbod dat hij niet kan weigeren: een kans op een nieuw leven, een eeuwig leven. Marcus grijpt zijn kans, maar het leven van een vampier is niet zo zorgeloos als hij dacht.

Driehonderd jaar later valt hij als een blok voor de jonge Phoebe Taylor. Het lijkt het beste als Phoebe ook een vampier wordt, maar algauw blijkt dat het leven van een nieuwe vampier in het moderne Londen net zo zwaar is als in het Amerika van de 18e eeuw. Marcus realiseert zich dat de schaduwen waar hij driehonderd jaar geleden aan dacht te zijn ontsnapt, hen misschien wel eeuwig zullen achtervolgen.

Zo leuk om weer in deze wereld te duiken. Heerlijk boek: historisch, magisch en vol bijzondere personages. Wel eerst de trilogie lezen!

A Girl Called Shameless

Funnier. Ruder. Angrier. Izzy O’Neill is back in the hilarious sequel to The Exact Opposite of Okay. 

It’s been two months since a leaked explicit photo got Izzy involved in a political sex scandal – and the aftershock is far from over. The Bitches Bite Back movement is gathering momentum as a forum for teenage feminists, and when a girl at another school has a sex tape shared online, once again Izzy leads the charge against the slut-shamer. This time she wants to change the state law on revenge porn. 
Izzy and her best friend Ajita are as hilarious as ever, using comedy to fight back against whatever the world throws at them, but Izzy is still reeling from her slut-shaming ordeal, feeling angry beyond belief and wondering – can they really make a change?

Yes, het vervolg op The Exact Opposite of Okay. Ik wilde eerst nog even wachten, maar Van Piere had een goede deal en toen had ik ook meteen heel veel zin om het te lezen. Het is weer heerlijk grappig, met een mega maatschappijkritische invalshoek. Vind ik leuk!

The Surface Breaks

Deep beneath the sea, off the cold Irish coast, Gaia is a young mermaid who dreams of freedom from her controlling father. On her first swim to the surface, she is drawn towards a human boy. She longs to join his carefree world, but how much will she have to sacrifice? What will it take for the little mermaid to find her voice? Hans Christian Andersen’s original fairy tale is reimagined through a searing feminist lens, with the stunning, scalpel-sharp writing and world building that has won Louise her legions of devoted fans. A book with the darkest of undercurrents, full of rage and rallying cries: storytelling at its most spellbinding. 

Ik herlas The Surface breaks en ik vond hem een stuk beter! Ik kon me veel beter focussen op de thematiek in het boek. En het interview met Louise hielp natuurlijk ook enorm!

Warrior of the Wild

How do you kill a god?

As her father’s chosen heir, eighteen-year-old Rasmira has trained her whole life to become a warrior and lead her village. But when her coming-of-age trial is sabotaged and she fails the test, her father banishes her to the monster-filled wilderness with an impossible quest: to win back her honour, she must kill the oppressive god who claims tribute from the villages each year or die trying.

Dit boek heeft Viking invloeden en dat beviel me ontzettend. Het is vlot geschreven, stoer en lekker meeslepend. Ik hou hier van!

Aartsrivaal (Renegades, #2)

Samen zouden ze de wereld kunnen redden. Maar ze zijn elkaars grootste nachtmerrie.

Het dubbelleven van Nova wordt steeds ingewikkelder. Als Insomnia hoort ze bij de Rebellen, de geliefde groep superhelden die heerst over Gatlon City. Maar als Nachtmerrie hoort ze bij de Anarchisten, de groep superschurken die vastbesloten is de Rebellen te vernietigen. Als Nova begint ze steeds meer te voelen voor Adrian, ondanks dat hij de zoon is van haar gezworen vijanden.

De lijn tussen goed en kwaad wordt dankzij toenemende criminaliteit, geheime wapens en conflicterende missies steeds onduidelijker. Nova en Adrian weten maar één ding zeker: dat te veel macht het einde kan betekenen voor hun stad en de wereld zoals ze die kennen. 

Als ik deze blogpost klaar aan het zetten ben, heb ik dit boek nog niet uit, maar ik vind het heerlijk. Ik hou van Marissa Meyer en van superhelden: win win!

Wat was jouw favoriete boek de afgelopen maand?

Tags:

Divider

2 responses to “Mijn vijf favoriete boeken van maart

  1. Ik heb dit hele jaar nog niet echt knallers gelezen. van de 16 boeken die ik tot nu toe las vond ik er 2 echt heel goed maar dat is het ook wel. Mijn favoriete boek van maart was de jongen die demonen zag van Carolyn Jess-Cooke

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.