Mijn funko verzameling

Geplaatst op 20 januari 2016 door Emmy in Merchandise / 24 Comments

Sinds een paar jaar ben ik helemaal verslaafd geraakt aan de pops van funko. Deze herkenbare figurines van series, boeken, games en films zijn een ware hit onder verzamelaars. Er zijn ontzettend veel verschillende lijnen, uitgaves en variaties. Geen verzameling is hetzelfde en je kunt zelf precies kiezen welke pops je in je kast zou willen zetten.

Zelf heb ik er ook een aantal en deze wilde ik graag laten zien. Ik heb nog een hele wishlist, maar tot op heden ben ik erg tevreden. Ik vind ze niet heel goedkoop en wil perse alleen de pops van personages die ik echt fantastisch vind. Daarnaast is het leuk om de pops te kopen op bijvoorbeeld een evenement, als een soort herinnering.

Daarnaast ben ik een zogenaamde out the box verzamelaar. Ik bewaar de doosjes wel, maar ik wil ze gewoon lekker in de kast kunnen zetten om er mee te pronken. Can you blame me?

Merida

 

Hallo Merida! Ik kocht Merida van Brave op YALC in 2015. Ik wilde haar heel erg graag hebben, omdat ik haar een van de leukste Disney prinsessen vind. Je ziet het op de foto niet zo goed, maar haar haar heeft niet overal dezelfde kleur, dat is wel erg jammer. Maar verder vind ik haar heel goed gelukt.

 Merida Brave

Mijn eerste pop was Jon Snow (links). Deze kreeg ik na een meeting. Ik vind hem behoorlijk goed lijken. De kleine, Joffry, is een van de Game of Thrones mini’s. Deze kreeg ik bij een winactiepakket die ik voor mijn vriend won. Rob zei dat ik hem maar bij mijn andere pops moest zetten. Natuurlijk deed ik dat.

Rechts zie je Oberon. Dit was een pop waar ik echt op zat te wachten. Elke keer als er een nieuwe lijn van Game of Thrones kwam, hoopte ik dat hij er bij zou zitten. Uiteindelijk kreeg ik deze meneer van mijn vriend voor het halen van mijn diploma. Ook Oberyn vind ik erg goed lijken.

 Game of Thrones

De enige lijn die ik uiteindelijk echt compleet wil hebben, is die van Harry Potter. Ik heb er tot nu toe twee; Harry Potter en professor Snape. Ik wil de anderen ook echt heel graag.

Stiekem vind ik dat funko best lang gewacht heeft met het op de markt brengen van deze pops. Maar nu? IK MOET ZE HEBBEN. Snape’s hoofd zit een beetje los, maar verder vind ik hem heel tof. Net zoals Harry.

Snape kocht ik onlangs bij Custom Jewels en Harry kreeg ik van de Sint.

 Snape Harry Potter

Ze staan mooi bij mijn Harry Potter boeken.

 Harry Potter Snape

Een andere lijn waar ik graag veel van de verschenen pops van wil hebben is Supernatural. Hiervan heb ik één gewone pop en een aantal mystery mini’s. Mystery mini’s zijn kleinere pops met een andere vormgeving en een verrassingselement. Je koopt namelijk een blind doosje en daar kan dus van alles in zitten. Op de gewone figuurtjes heb je een kans van 1/12, maar er zijn ook zeldzamere van 1/36, 1/72 en soms zelfs nog hoger. Sinds kort wil ik echt een groot aantal van de Supernatural mystery mini’s hebben.

 Funko angels

De grote pop die ik heb is Castiel, mijn favoriet uit de serie. Ik heb de versie met vleugels, welke half doorzichtig zijn. Hij lijkt echt heel goed. Ik wil ook heel graag Sam, Dean, Crowley en Charlie nog in deze versie hebben. Ooit. Ooit!

 Supernatural mystery minis

Ik heb ondertussen een klein leger aan mini’s, met een aantal dubbele (helaas). Ik heb (bloody) Sam, Dean, Castiel (2x), Gabriel (yes!), Bobby (3x) en de Scarecrow.

 Castiel

Grote Cass is een stuk schattiger dan de bad-ass mini’s. Maar dat vind ik juist tof. Ook omdat Rob deze funko’s een stuk leuker vind en me graag wil helpen de boek compleet te krijgen. Want tja, ondanks mijn leger, wil ik er nog een aantal, zoals Crowley, Charlie, Kevin en Gadreel.

  Sam Dean en Cass

Castiel heb ik al heel lang, maar de mystery mini’s kocht ik onlangs in de sale van Custom Jewels en bij Archoria.

 Gabriel 

Ik hoop dat er uiteindelijk ook mystery mini’s van Harry Potter gaan verschijnen. Dat zou tof zijn (maar niet zo leuk voor mijn rekening).

Ik ben echt fan van funko en al eerder schreef ik over mijn wishlist. Die wishlist is er zeker nog! Bovenaan staan nu vooral de pops van Harry Potter en Supernatural. Maar ook Katniss zou ik graag wel willen hebben! Of Stargate (maar die zijn er niet)

Heb jij funko pops?

Tags:

Divider

24 responses to “Mijn funko verzameling

 1. Ooh hele leuke verzameling! Ik hen er 2, diezelfde van Jon Snow en daenerys in een blauwe jurk. Die van harry potter zou ik ook ongelofelijk graag willen!

 2. Funko’s zijn geweldig!!!! Ik wil er ook nog zoveel! Maar de mysterie mini’s van Supernatural vind ik het allerleukste gewoon omdat het telkens een verassing is welke je krijgt.

 3. Wow wat heb je veel Funko’s! Ik heb er zelf geen één; ik wil er super graag eentje van Draco maar die bestaat (nog) niet 🙁 Sneep wil ik ook nog wel hebben, maar ik ben stiekem wel een beetje bang dat ik er snel op uitgekeken zal raken – en dat hij dan alleen maar stoffig staat te worden 😛 dus voorlopig nog geen Funko’s in mijn huis ^^

 4. Ik hou van Funko Pops! Ik heb er nu vier: Olaf van Frozen, Jon Snow, Dancing Groot uit Guardians of the Galaxy en Sadness uit Inside Out. Ik koop inderdaad ook alleen de Funko’s die ik echt graag wil hebben 🙂 Harry Potter staat ook nog op mijn lijstje, evenals Belle uit Beauty & The Beast.

 5. Ik heb ze wel gezien, maar ik vind de grote hoofden eigenlijk niet zo mooi (^^;) En ik heb op zich al genoeg beeldjes/poppetjes in de kast staan, dus ben niet van plan Funko’s te kopen. Al vind ik het wel leuk dat ze Funko’s van zo veel verschillende series hebben gemaakt!

 6. Ik heb er op dit moment vijftien, en ik wil er sowieso nog veel meer! De meeste (zeven) zijn van Marvel, en de rest zijn o.a. van Harry Potter, Doctor Who en Disney. Ik vind ze echt super tof, vooral degene met een bobble-head (Marvel & Star Wars, meestal) :3

 7. Isabelle

  Ik zie ze sinds kort overal en wil snel aan een collectie gaan beginnen haha. Vind ze erg gaaf maar ze zijn inderdaad wel redelijk prijzig. Wel zeer leuke verjaardags cadeautjes 😉

 8. Ik heb 1 funko pop, een limited edition van Marty uit Back to the Future II op hoverboard. Funko pops leken mij eerst niet zo geweldig, maar stiekem vind ik het toch wel leuk nu ik er 1 heb :p

 9. De Harry Potter-reeks zou ik op de duur ook graag volledig hebben. Het wordt nog wel wat puzzelen waar ik ze in de boekenkast kwijt kan want ik wil ze uiteraard wel een mooi plekje geven. Ron, Hermione, Harry (in de Quidditch-versie) en Snape heb ik ondertussen al. Lumière zou ik ook graag nog aan mijn verzameling willen toevoegen.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.