Mijn ervaringen met Storytel

Geplaatst op 1 mei 2015 door Emmy in Boeken / 7 Comments

Een tijd geleden won ik via de blog van Esmee een proefabonnement op Storytel. Storytel is een app/website waar je voor een vast maandbedrag onbeperkt naar luisterboeken kan luisteren. Hoewel ik vroeger echt helemaal verslaafd was aan het luisteren naar verhalen (serieus, ik leende echt zo veel cassettebandjes bij de bieb!), had ik geen idee of dit mij kon bekoren. Gelukkig mocht ik het dus uitproberen!

Ik kreeg een code toegestuurd die ik kon invullen bij mijn profiel. Ik downloadde onmiddellijk de app en was er helemaal klaar voor om te gaan luisteren, maar ik moest eerst naar de website om een account te maken. Prima, maar niet zo prettig.

Vervolgens heb ik mijn code kunnen invullen en kon ik alles bekijken. WAUW, wat een aanbod. Zowel Nederlands als Engels en er komt steeds meer bij. En wat ook echt goed is, is dat ook minder bekende boeken aandacht krijgt.

Alle boeken zijn gesorteerd op genre, wat soms best lastig zoeken is. Maar aan de andere kant kom je zo ook eerder boeken tegen die je ook wel zou willen luisteren. Ik koos na een eeuw bladeren om het vierde deel van Percy Jackson te gaan lezen. Ondanks dat het Engels was, was het prima te luisteren. Ideaal voor op de fiets, bedacht ik me zo!

Slechts zelden stoorde de verbinding, waardoor het prettig luisteren was terwijl ik door het Brabantse landschap fietste. Een luisterboek als Percy Jackson duurt ongeveer 10,5 uur, wat me wel weer vies tegenviel. Ik lees natuurlijk veel sneller! Maar he, dat is een luisterboek. Ik luisterde ongeveer een half uurtje (per vier dagen werken), dus dat schoot niet zo op. Tegen het einde was ik het luisteren ook wel een beetje zat en merkte ik dat mijn aandacht steeds weg zwom. Jammer, want ik had gehoopt dat het echt fantastisch zou zijn. Ik ben ook niet zo’n luisteraar voor het slapengaan…

Ondanks dat het dus niet helemaal lukte om de volle maand te benutten (1 boek geluisterd), vond ik de ervaring erg prettig. Ik denk dat ik ooit wel meer luisterboeken wil luisteren, en dat dit gewoon niet de juiste tijd was. Toch ben ik blij dat ik het heb mogen ervaren! Het is alleen ontzettend jammer dat het 14,90 euro per maand kost. Dat is voor mij echt veel te veel, voor een service die ik bijna niet gebruik. Toch is Storytel zelf een prima service met een groot aanbod.

Naast boeken voor jezelf uitzoeken, kan je ook boeken aan iemand cadeau doen en giftcards aanschaffen. De abonnementen zijn meteen aan te schaffen en ook onmiddellijk opzegbaar, wat het een grote plus maakt als je bijvoorbeeld ver gaat reizen. Je kan tot vijf boeken offline beluisteren.

En dan nu de plus- en minpunten van mijn beleving met Storytel.

+ Ontzettend divers aanbod; in het Engels én het Nederlands
+ Veel bekende boeken
+ Goede kwaliteit
+ Ook te downloaden, dus offline te luisteren
+ App is gebruiksvriendelijk en je kunt ook buiten de app om luisteren.+ Geluidskwaliteit is erg goed.

– Zoeken moet je echt gericht doen.
– De prijs voor een maand abonnement vind ik vrij prijzig (€14,90 per maand)
– Je moet echt naar de site om een account te kunnen maken.

Heb jij ervaringen met luisterboeken?

Tags: , ,

Divider

7 responses to “Mijn ervaringen met Storytel

 1. Ik heb voor het eerst deze maand mijn eerste luister boek helemaal af geluisterd.Zoalsje zelf ook al zegt durente verhalen wel erg lang. Ik was in totaal9 uur kwijd.Maar vons het best wel fijn!!!!Ik heb dit boek geluisterd via de luisyer bieb. (Nietste verliezen – Esther Verhoef)
  Storytell vind ik ook erg prijzig. En zou mij nooit een abonnement kopen. Gelukkig heb je iok steeda meer luister boeken in het Engels op Youtube staan!

 2. Thyrze

  Ik heb Storytel ook geprobeerd! Aan het begin vond ik het geweldig, maar ik merkte dat ik tijdens het luisteren m’n aandacht steeds meer begon te verliezen en dat ik ook steeds minder zin had om het luisterboek weer op te pakken. Want het duurt zoo lang, lezend ben ik gewoon een stuk sneller. Dus ik heb toch maar besloten om ermee te stoppen. Toen de nieuwigheid eraf was, vond ik het gewoon toch niet zo meer..

  • Ja dat had ik ook. Nu kan ik me alleen maar bedenken dat het handig in een busreis kan zijn… Omdat ik daar niet kan lezen. Maar dan nog 10 uur voor een vrij dun boek. Meh.

 3. Hannie

  Voor mij is het heerlijk. Ik fiets een uur per dag en dat 5 dagen per week. Ik merk dat ik mij er echt op verheug op de fiets te kunnen stappen en weer verder te kunnen met het boek. Lezen schoot er de laatste tijd een beetje bij in (met drie kinderen is er altijd wel iets te doen). Maar met mijn oortjes in fiets ik lekker naar mijn werk, luister tijdens de voetbaltraining, wachten bij de zwemles en in de auto. Het aanbod is fijn en divers. Ik kies wel vaak wat “lichter” leesmateriaal. Waardoor het niet echt erg is dat ik een stukje mis. Ik heb een tijdje luisterbieb gebruikt, maar hier is meer keuze en de features zijn net iets fijner.

 4. Pauline

  En inmiddels zijn ze goedkoper, nog maar 9,99 per maand. In eerste instantie schrok ik daar wel van, ik vond het veel (wist niet dat het eerst 15 was). Maar na 2 weken gratis proberen was ik om. Een betere app vind je gewoon niet.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.