Mani’s kostuum deel 4 – Hoofdgedeelte

Geplaatst op 3 augustus 2011 door Emmy in DIY / 0 Comments

Eigenlijk draagt Mani een magische hoge hoed. Die heb ik ook, maar ik wilde eigenlijk het plantenaspect van Mani meer terug laten komen omdat dat niet zo veel terugkomt in zijn kleding. Dus tja.. helaas hoed! Is ook niet zo praktisch op castlefest denk ik. Past ook niet lekker in de tas!

Naast de oren bestaan het hoofdgedeelte uit 2 elementen, een hoofddoek en de dreads met planten. De dreads zitten in een klem, waardoor ik ook kan besluiten het niet te dragen. Handig! Ik heb de klem van www.dreadshop.nl en ben er echt super blij mee. Speciaal voor de gelegenheid heb ik er een halve klimop slinger van de xenos ingedaan en 2 vlechten van gekleurd vlechthaar. Zo heeft het iets meer kleur. Verder wilde ik het rustig houden, omdat het anders zwaar wordt en het overal in blijft hangen! De kralen die er in zitten komen ook van de xenos. Hier links zie je trouwens de tas die ik heb gemaakt. Ja ja, alles past bij elkaar!
Hieronder volgen de foto’s van de dreads!

Vervolgens de hoofddoek.. Het is een half opgerold vierkant, vastgenaaid en versierd met een laagje goudverf. De patronen zijn gemaakt met bladeren en een uitgeknipte vorm, wat ook te zien is op de foto.

Nu is het klaar en ben ik heel trots op al het werk dat ik heb verzet. Ik probeer snel een blog te maken over het geheel, mét foto’s. En anders moet je maar komen kijken op Castlefest! Ik heb dit allemaal zonder patronen of voorbeelden gedaan en dit was mijn eerste kostuum.. Dussss ik ben trots!

Bewaren

Tags: , ,

Divider

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.