Mani’s kostuum deel 3 – Oren

Geplaatst op 2 augustus 2011 door Emmy in DIY / 0 Comments

Nu de tas en de tuniek af zijn ben ik begonnen aan de oren. Hierna volgen alleen nog het haar en de haarband, dus ik ben aardig op weg. Het feit dat het eigenlijk vandaag af moet zijn zit me wel achter mijn broek, maar ik had gedacht dat de oren veel meer werk zouden zijn.
Stap voor stap heb ik het gefotografeerd, dus mocht je ook zulke oren willen maken, dan zie je hier hoe! Het zijn plant-elfen oren omdat Mani een Eladrin (soort elf) is die veranderd is in een plant.

Alles begint met de juiste basis. Oren maak ik met een basis van ijzerdraad van ongeveer 1 mm dik. Met tangetjes knip je het makkelijk af en draai je de draad samen.

Omdat enkel een buitenrand van ijzerdraad geen zin heeft als je het oor uiteindelijk gaat bekleden, heb ik de binnenkant verstevigd met heel dun ijzerdraad. Dat zit net als garen op een klosje en is te koop bij de meeste hobbywinkels.

Hier zijn de oren bekleed met stof, niet vastgenaaid dit keer, maar vastgelijmd met een lijmpistool. Mijn lijmpistool komt van de action en de lijmstiften ook. Helaas hebben ze de lijmpistolen en lijmstiften momenteel niet in hun assortiment. Echt balen. Anyway, de stof is niet eerst netjes geknipt, maar gewoon vastgeplakt en omgevouwen op de plekken waar het oor dikker is. Twee vliegen in een klap, vond ik zo! Ja, ik weet dat het nu niet echt op oren lijken, maar deze foto is ondersteboven en natuurlijk nog wit, omdat het katoen wit was.

Viola, even uwe hoofd draaien en je ziet de geverfde versie van de oren. Je ziet de omgevouwen stukken nog duidelijk, maar dat is juist de bedoeling! De kleuren die ik heb gebruikt om de kleur te mengen zijn wit en lichtbruin met wat geel. De donkere plekken is enkel bruine verf, om de schaduwen aan te brengen en zo diepte te geven aan de oren.

Met dank aan Xenos en een dood boompje kon ik van Mani’s oren echte plantoren maken. Ik heb buiten wat takjes verzameld en op de oren geplakt. Poes is nu trouwens aan het spelen met de overgebleven takjes, zucht. De blaadjes zijn wel nep, die komen van de xenos.

De oren worden vervolgens op een goedkope haarband geplakt en gebonden met behulp van nog meer dun ijzerdraad, stof en het lijmpistool. Omdat het een vrij korte haarband is, moeten de oren precies op het onderste puntje geplaatst worden.
De haarband komt overigens van de action, waar ze zo’n 70 ct zijn.  Je kan er natuurlijk ook voor kiezen om een andere haarband te nemen, maar deze is lekker voordelig en heeft 2 banden, waardoor het geheel iets steviger zit. En ook: als je het verprutst, is een nieuwe halen niet zo heel erg duur!
En hier uiteraard het eindresultaat! Mani’s elven oren met planten. Ja, ik weet dat je de haarband goed ziet zitten, maar daar hoort de haardoek nog overheen te komen. Ik duim dat hij past en dat ze elkaar niet in de weg zitten!
Volgende keer het haar en daarna het eindresultaat! Wil je het in het echt zien? Kom dan naar Castlefest! Ik ben er het hele weekend.

Bewaren

Tags: , ,

Divider

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.