Maak je eigen fandom-piek

Geplaatst op 18 december 2015 door Emmy in DIY / 3 Comments

Kerstbomen zijn leuk (tenzij je een kitten met het sloopvirus hebt), maar ze worden nog leuker als je er persoonlijke dingen in kunt hangen. Ik hoop dat er ooit echte toffe boekgerelateerde hangers op de markt komen, maar voor nu moeten we het meestal doen met zelfgemaakt spul. Denk maar een strijkkralen, bijvoorbeeld. Vandaag laat ik dan ook zien hoe je eigen fandom-piek maakt in deze DIY.

Foto 17-12-15 14 36 41

Zelf maakte ik vorig jaar een piek voor in mijn kerstboom. Want ik had geen piek en tja, wel een printer. Ik wilde mijn eigen kerstengel in de boom en besloot daarom Castiel te vereeuwigen op een wasknijper.

Welk personage je ook wilt gebruiken, deze korte DIY zal jouw kerstboom omtoveren in fandomhemel.

Wat heb je nodig?

  • Een printer (bij voorkeur met voldoende inkt)
  • Kartom of foamboard (ik gebruikte foamboard)
  • Een wasknijper
  • Lijm
  • Eventueel extra papier
  • Een schaar

Zoek of maak een afbeelding van je favoriete personage en print deze uit. Handig is om een vrijstaande (of met een egale achtergrondkleur) afbeelding te pakken, omdat deze het makkelijkst uit te knippen is. Mijn inkt was destijds bijna op, dus heb ik de donkere lijnen zelf nog overgetrokken met zwarte fineliner.

Knip je fandomheld uit.

In mijn geval had Castiel vleugels nodig. Dus knipte ik van zwart papier met glitters een paar vleugels uit. Deze plakte ik achterop vast.

Foto 17-12-15 14 36 48

Vervolgens knip of snijd je foamboard of karton op maat. Dit heb je nodig om je piek stevig genoeg te laten zijn om te laten staan. Foamboard is in alle hobbyzaken te koop. Je kunt natuurlijk de hele figuur overtrekken, maar soms is kleine stukken al voldoende.

Plak je fandomhunk op het foamboard.

En nu komt de truc; hoe zet je zo’n eigen piek nou in de boom? Nou simpel, met een wasknijper! Eventueel zou je deze natuurlijk ook nog kunnen versieren of beschilderen, zodat het niet opvalt.

Foto 17-12-15 14 36 52

De achterkant is niet het mooiste natuurlijk, dus als je dit weg wilt werken zou je (voordat je de knijper vastplakt) je figuur kunnen overtrekken op een egale kleur papier en deze aan de achterkant vast kunnen plakken. Bij mij staat de boom met 1 kant tegen te muur, dus bij mij was het niet nodig.

Tadaaaaaaa

Ultiem kerstgevoel met een subtiele laag fandom.

Foto 17-12-15 14 37 27

Tags: , ,

Divider

3 responses to “Maak je eigen fandom-piek

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.