Lily’s eerste keer haar schoentje zetten

Geplaatst op 18 november 2021 door Emmy in Moederschap / 1 Comment

Lily wordt in februari twee en daarom leek het me een goed moment om het begrip Sinterklaas te introduceren. Op de kinderopvang zijn ze immers ook actief bezig met dit thema en tja, ik vind het zelf ook heel leuk. Dus keken we naar het Sinterklaasjournaal en naar de intocht. Echt snappen deed Lily het niet, maar al die liedjes vond ze wel leuk.

In de avond mocht ze van ons haar schoentje zetten. Met een liedje probeerde ik haar duidelijk te maken wat de bedoeling was, maar ze vond het vooral een beetje gek dat we maar 1 schoen hadden en ze deze niet aan hoefde te doen.

De volgende ochtend was het allemaal een stuk interessanter, toen ze een cadeautje in haar schoen vond. Ze ging op schoot zitten en begon het enthousiast uit te pakken. Lily kreeg een mooie puzzel van Sinterklaas waar de rest van de dag veelvuldig mee gespeeld werd.

Nu laten we haar nu niet elke week haar schoen zetten en krijgt ze pas weer wat cadeautjes op Sinterklaasavond. Kleinigheidjes, want ze beseft het allemaal nog niet helemaal (alleen die pepernootjes zijn wel erg lekker!). Lily is al heel snel tevreden en heeft al behoorlijk wat speelgoed. We wilden voorkomen dat ze er helemaal onder bedolven zou worden.

Lily is heel blij met wat de Sint haar heeft gegeven en ik weet zeker dat ze het volgend jaar veel beter zal gaan snappen. Ik ben heel blij dat ze op het kinderdagverblijf op veel leuke manieren bezig zijn met Sinterklaas. Zo heeft Lily al mogen helpen met pepernootjes bakken en hebben ze gezongen en gedanst in hun hulp pietje pakjes. En dat zijn de echt waardevolle momenten.

Tags:

Divider

One response to “Lily’s eerste keer haar schoentje zetten

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.