Imbolc

Geplaatst op 2 februari 2021 door Emmy in Spiritueel / 0 Comments

Rond deze tijd van het jaar vieren heksen van over de hele wereld Imbolc. Imbolc viert de terugkeer van het licht en staat voor het ontkiemen van de zaden.

Imbolc wordt in meerdere tradities gevierd. Denk aan groundhogday, Maria Lichtmis en St. Brigid’s day. Alle feesten hebben gemeen dat ze het einde van de winter aan het aankondigen is van het eind van de winter: de terugkeer van het licht.

Brigid heb ik altijd een bijzonder figuur gevonden. Ze is de godin van de eeuwige lente en van vruchtbaarheid. Maar ook van vuur en licht.

Wat ik zo bijzonder vind aan Imbolc dit jaar is dat het een half jaar geleden is dat ik opnieuw bezig ben gegaan met hekserij. Lughnasadh was het eerste jaarfeest dat we met de coven hebben gevierd en dat voelde heel bijzonder. Ik word me weer steeds meer bewust van het draaiende jaarwiel en hoe het leven daarop meebeweegt. Tevens is het ook het jaarfeest waar ik twee jaar terug nog een spell voor heb gedaan. Dat was toen ook al lang geleden en ergens begon mijn hernieuwde interesse in hekserij toen al.

Het afgelopen jaar heeft me veel gebracht op het heksenpad. De donkere tijd na Samhain was een tijd van een reflectie en bezinning en nu is het voor mijn gevoel echt tijd om te gaan zaaien en de weg te gaan bewandelen. Ik kijk daar enorm naar uit, ook al vind ik het ook wel spannend!

Imbolc is de tijd om te gaan zaaien, aan de slag te gaan met voornemens en deze met zorg te voeden. Het is het jaarfeest van vruchtbaarheid. Van het terugbrengen van het licht. Ik hoop dat ik voor velen een lichtje mag zijn en een steun kan zijn het komende jaar. Ik hoop dat ik mijn vermogen, kennis en ervaringen mag gaan voeden en ze tot bloei mag brengen. Ik ben er klaar voor!

Maar hoe zal ik het gaan vieren?

Bijeen komen met de coven is niet mogelijk nu – hoe jammer ik dit ook vind. Wel wil ik aandacht aan dit jaarfeest besteden. Door veel kaarsjes aan te steken en een lekkere cake te bakken en stil te staan bij de veranderingen van de natuur.

Ik ben benieuwd of jullie Imbolc vieren en vooral hoe jullie dit gaan doen!

Tags:

Divider

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.