Imbolc – 2022

Geplaatst op 2 februari 2022 door Emmy in Spiritueel / 1 Comment

De winter is een periode van inkeer. De wereld slaapt. En ondanks dat het vol zit met sociale dingen, hebben we de natuurlijke neiging om ons terug te willen trekken. Ideaal: met een dekentje op de bank met een goed boek, kaarsjes aan en een flinke kop thee. Imbolc (rond 1 februari) is het eerste vuurfeest van het jaar. Het eerste zaaifeest. Een feest waarin we de terugkeer van het licht vieren. De aarde is aan het ontwaken!

Imbolc betekent ‘in de buik’ en slaat op de zwangere dieren. De eerste lammetjes lopen in de wei en de eerste (vette) melk wordt verzameld. Langzaam komt de wereld weer tot leven.

Nu meer dan ooit ben ik bewust van de wisseling van de seizoenen. Het feit dat het weer licht is als ik naar mijn werk ga of Lily ophaal, laat me weten dat de dagen langzaamaan weer langer worden. Er verschijnen knoppen aan de bomen. Het licht keert terug en ik voel me lichter.

Dit jaar wilde ik wat met dat licht doen in onze jaarviering. We hebben het licht uitgenodigd door kaarsen aan te steken. We zijn bezig geweest met healing, intuïtie en onze connectie als groep. Dat was heel bijzonder. Ik merk ook dat mijn creativiteit terugkeert. Ik schilder meer en heb meer ruimte in mijn hoofd om die ideeën toe te laten. Ik pak dingen sneller op dan ze vooruit te schuiven. En als ik dan toch blijf schuiven realiseer ik me sneller dat het misschien toch niet zo belangrijk is.

Voor deze periode hebben we Brigid aangeroepen. Het is immers haar feest. Godin van vuur, ambacht, onderwijs, poëzie en nog veel meer. Deze drievoudige godin barst van de inspiratie en dat voelde ik. Laten we het benutten!

Heb jij het licht al welkom geheten?

Tags: ,

Divider

One response to “Imbolc – 2022

  1. Yes, ook welkom geheten 🙂 Gisteren een ritueel gedaan in de middag en avond, een wandeling gemaakt en idd sneeuwklokjes zien opkomen en vandaag brand ik ook nog kaarsen voor het ritueel dat ik gisterenavond gehouden heb 🙂
    Kijk echt uit naar de lente, om alles weer in bloei te zien komen en de natuur te zien ontwaken.

    Liefs x
    Blessed Be

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.