HX magazine – een nuchtere kijk op een magisch leven

Geplaatst op 12 oktober 2021 door Emmy in Recensie, Spiritueel / 4 Comments

Een tijdje terug kwam ik er via instagram achter dat er werd gewerkt aan HX magazine, een down to earth tijdschrift over hekserij. Mijn interesse was meteen gewekt: nu ik actief bezig ben met hekserij heb ik veel behoefte om te leren, maar heb ik geen zin in zweverig gezwam of tradities uit het jaar nul. Na wat wikken en wegen besloot ik een abonnement te nemen (4 nummers per jaar) en voor ik het wist kreeg ik het eerste nummer op de mat.

Ik ben erg onder de indruk van het tijdschrift. Niet alleen heeft het echt een magazine uitstraling en prachtige foto’s, hij was ook echt heel goed gevuld met interessante artikelen. Geen zweverig gezwam, maar een nuchtere en vooral diverse invulling op verschillende magische zaken. Iedere heks kan hier wel wat uit halen!

Er stonden een aantal interviews in met bekende heksen. Denk aan Lunadea en Susan Smit. Jaren geleden las ik Heks van Susan Smit, een boek waar ik echt mega veel geleerd heb, dus ik vond het leuk om te lezen dat zij ook een grote bijdrage aan het blad heeft geleverd.

Wat mij echt enorm bevalt is dat het geen gezwam is geworden. Ieder zijn kopje thee, maar ik ben daar gewoon niet zo van. Ik wil iets hebben aan de informatie, iets waar ik nu iets mee kan in het dagelijks leven. En HX Magazine wist dit te leveren. Het voelt echt als een toegevoegde waarde voor de hekserij in Nederland en ik kijk nu al uit naar het volgende exemplaar. Er zullen een aantal terugkerende rubrieken zijn en vast weer veel nieuwe inspirerende heksen vullen aan het woord komen.

De afwisselende verhalen en de diversiteit aan onderwerpen maken HX magazine een toevoeging aan de markt. Ik weet zeker dat het alleen maar grootser en mooier zal worden. Zo vind ik veel van de foto’s al mooi, maar denk ik dat het nog aantrekkelijker zal worden naarmate het blad groeit. Deze eerste editie is in ieder geval geslaagd: ik ben blij dat ik een abonnement heb afgesloten. HX Magazine is een eigentijds tijdschrift over hekserij zonder zweverige poespas en dat bevalt me enorm!

Meer informatie vind je op de website. Je kunt een abonnement nemen en sinds kort ook losse nummers bestellen!

Tags: , ,

Divider

4 responses to “HX magazine – een nuchtere kijk op een magisch leven

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.