Hoe staat het met mijn leesvoornemens van 2018 (1/4)

Geplaatst op 30 maart 2018 door Emmy in Boeken / 3 Comments

Het eerste kwartaal is (bijna) voorbij en dat vond ik weer een goed moment om even stil te staan bij mijn leesdoelen die ik in 2018 heb opgezet. Ik moet zeggen dat ik er niet heel bewust mee bezig ben; het lezen gaat vanzelf en het is nog niet dat ik uitvoerig bezig ben met bijvoorbeeld de grannie doelen. Toch lijkt het me leuk om alvast even terug te blikken naar de afgelopen drie maanden.

Goodreads reading challenge

Net als vorig jaar heb ik mijn goodreads doel op 200 gezet. Ik weet dat de kans groot is dat ik hem gewoon – misschien zelfs met gemak – ga halen, maar ik hou ervan om te lezen zonder al te veel druk. Op dit moment heb ik 61 boeken gelezen, waarvan een aantal rereads zijn en ook een aantal comics. Maar die tellen voor mij gewoon mee.

Mijn TBR inkorten

Net als vorig jaar wil ik ook dit jaar weer met mijn eigen boeken aan de slag. Ik heb een grote hoeveelheid ongelezen boeken in de kast staan en dat vind ik zonde. Ik merk dan ook dat ik veel minder boeken aanneem ter recensie en vooral veel eigen boeken weglees. Dit zijn veel Engelse boeken, heb ik gemerkt. Ik heb de afgelopen jaren natuurlijk veel boeken – op bijvoorbeeld YALC – meegenomen. Middels storytel en mijn ereader probeer ik ook vooral dit soort boeken te lezen om de momenten dat ik geen fysiek boek kan lezen. Vooral via storytel probeer ik me op dit moment vooral te focussen op boeken die ik daadwerkelijk in de kast heb staan en wil lezen. Ook helpt het om op deze manier ‘meer’ te lezen. Zo chill! En op vakantie naar Schotland had ik maar één boek en mijn ereader bij me; ideaal, meer plek voor nieuwe boeken!

En dat kopen? Ik probeer me te beperken tot boeken die ik echt heel graag wil, of er moet wel zo’n mooie deal zijn…

Op het moment heb ik nog 138 ongelezen boeken in de kast staan. Veel he? Ik werk er echt aan om richting de 100 te gaan.

Goodreads TBR

Mijn doel was om mijn goodreads TBR onder de 300 te houden, en dat lukt tot nu toe heel goed. Er staan 280 boeken op mijn goodreads lijst, netjes he? Ik probeer het goed bij te houden en kijk er om de zoveel maanden eens kritisch naar.

De Grannie Challenge

Vorig jaar stelden we met z’n vieren (Thyrze, Esmee, Melisa en ik) een challenge op. Dit jaar heeft Esmee wederom een prachtige lijst samengesteld met uitdagingen. Eens kijken welke grannie challenge ik al kan afstrepen!

Grannie’s Leeslijst 2018:

 • – Een boek uit het jaar 2018 – Bloed en Beenderen – Tomi Adeyemi
 • – Een boek uit het jaar 2017 – The Gentleman’s Guide to vice and virtue – Mackenzie Lee
 • – Een boek uit het jaar 2016 – A shadow bright and burning – Jessica Cluess
 • – Een boek uit het jaar 2015 – Walk on earth a stranger – Rea Carson
 • – Een boek uit het jaar 2014 – Traitor’s Blade – Sebastien de Castell
 • – Korte verhalen –
 • – Een verfilming
 • – Een titel met een nummer –
 • – Een titel met één woord – Vivious – V.E. Schwab
 • – Een 2e deel uit een serie – Onoverwinnelijk – Lesley Livingston
 • – Een boek met een paarse cover – Geekerella – Ashley Poston
 • – Een aanrader van een vriend
 • – Het laatste boek uit een serie – Obsidio – Kristoff & Kaufmann
 • – Een boek met draken – Iskari, de laatste Namsara – Kristen Ciccarelli
 • – Een boek dat zich afspeelt in de zomer
 • – Een boek dat zich afspeelt in de winter
 • – Een boek met magie
 • – Speelt zich af in het verleden –
 • – Speelt zich af in de toekomst – Zenith – Sasha Alsberg
 • – Een mystery
 • – Een boek met meer dan 500 pagina’s – Nimmernacht – Jay Kristoff
 • – Een reread
 • – Een boek over een vloek of voorspelling –The Wicked Deep – Shea Ernshaw
 • – Een kleur in de titel
 • – Een hervertelling – The Wish Granter – CJ Redwine
 • – Een boek met een ‘LBGT’ personage
 • – Een cover pick
 • – Graphic novel of comic – W.i.t.c.h.
 • – #WeNeedDiverseBooks
 • – Auteur met mijn initialen

Veel boeken zou ik dubbel in kunnen delen, maar dat is voor mij natuurlijk geen uitdaging! Zoals jullie kunnen zien heb ik al behoorlijk wat van de grannie uitdaging af kunnen strepen… Ik heb sommige punten zelfs expres opengelaten, zodat ik de rest van het jaar nog wat in te vullen heb. Kan jij er al veel afstrepen? Of weet jij nog een extra mooie uitdaging voor mij? Laat het weten in de reacties.

Hoe staat het met jouw leesvoornemens?

Tags: ,

Divider

3 responses to “Hoe staat het met mijn leesvoornemens van 2018 (1/4)

 1. Dionne

  Bij de hebban reading challenge heb ik er eentje die best moeilijk te halen is denk ik, dus misschien is dat nog een leuke uitdaging : lees een boek dat verscheen in jouw geboortejaar. Zelf heb ik tot nu toe elke keer nog één opdracht kunnen afstrepen, behalve met mijn laatst gelezen boek jammer genoeg die nergens bij paste.

 2. Als je het bekijkt als 25% van het jaar, zit ik volgens Hebban al op 28% van mijn 50-boeken-lezen-doel! Dus dat is prima op schema. Ik merk wel dat het lezen moeilijker wordt met stage en dat ik dus weinig tijd om te lezen heb. Voorheen las ik altijd urenlang toen ik in de bus op en neer naar school reed.
  Maar ik zit dus prima op schema!

 3. Ik doe zelf mee met de Verbeelding Book Challenge en die vind ik zelf heel fijn. Zo las ik net nog Zwart hart van Joe Hill omdat één van de puntjes ‘een boek van de zoon of dochter van een bekend auteur is’. Joe Hill is immers de zoon van Stephen King én ik vond het boek ook echt wel fijn om te lezen. Naar jullie Granny leeslijst moet ik nog eens kijken. Misschien kan ik er daar ook wel enkele afvinken.

  Mijn Goodreads-challenge staat op 130 en ik las er tot nu toe 48 dus dat komt waarschijnlijk wel goed. Bij de Verbeelding Book Challenge heb ik ondertussen al iets meer als 2/3 van de lijst gelezen dus dat zit ook wel ok. Verder nam ik me voor om mijn tbr wat te laten zakken en dat gaat iets minder goed. Ik lees al veel minder recensieboeken als vroeger maar ben onlangs wel weer een drietal keer naar de bibliotheek geweest dus dat helpt natuurlijk niet om mijn eigen ongelezen boeken naar omlaag te krijgen. 🙂

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.