Heksenkracht: vind de magie in jezelf – Juliet Diaz

Geplaatst op 26 december 2021 door Emmy in Boeken, Recensie / 0 Comments

Heksenkracht: vind de magie in jezelf – Juliet DiazHeksenkracht: vind de magie in jezelf door Juliet Diaz
Uitgever: Altamira | Oktober 2021
Genres: Non-fictie, Spiritualiteit
Aantal pagina's: 248
ISBN: 9789401305167
Uitgave: Hardcover
Goodreads
four-stars

‘Heksenkracht’ is een praktische gids voor de moderne heks.

Iedereen heeft magie in zich en dit boek helpt je de magische krachten in jezelf te ontwikkelen. Derde-generatie-heks Juliet Diaz wijdt je stap voor stap in de geheimen van natuurreligie en kruidengeneeskunde in en geeft je inspiratie en tips om je magische kwaliteiten tot bloei te laten komen. Zo leert Juliet je onder andere rituelen om met de seizoenen te leven, manieren om met je voorouders te communiceren en drankjes om je van negatieve energie te ontdoen.

Hekserij is weer helemaal terug en deze praktische gids vol tips en inspiratie over spreuken, drankjes en rituelen is een onmisbaar boek voor de moderne heks.

‘Juliet Diaz laat je op een sprankelende manier kennismaken met magie. Gelukkig stopt ze niet bij bezweringen en rituelen, maar wijst ze ook op de magie die door het dagelijks leven vloeit.’ - Susan Smit, auteur van 'Heks'

Een tijdje terug kreeg ik een prachtige hardcover opgestuurd. Heksenkracht van Juliet Diaz is een boek over hekserij, maar vooral over hoe iedereen magie heeft en bezit. De auteur zelf stamt af van een lange lijn van heksen en het indianenvolk Taino. Ik verwachte daarom een boek vol wijsheden waar ik enorm veel van zou kunnen leren!

Juliet Diaz neemt je in Heksenkracht mee in een boek vol hekserij. Ze legt aan de hand van allerlei rituelen uit hoe je de magie in jezelf en in de wereld om je heen kan ervaren. Hierbij worden allerlei aspecten van magie en hekserij aangekaart, maar ligt er wel een focus op kruiden. Niet zo gek, want de auteur heeft een master in kruidengeneeskunde en weet dus precies waar ze het over heeft.

Het is geen geheim dat ik dol ben op dit soort informatie boeken. Ik leer er altijd ontzettend veel van en het helpt mij bij mijn groei als heks. Daarnaast vind ik het fantastisch dat hekserij op deze manier steeds normaler wordt. Ik merk het overal: spiritualiteit is nog steeds helemaal hip. Dat snap ik wel: in deze maatschappij hebben we honger naar rust en balans tussen lichaam en geest. Maar ik zie ook veel gezweef en daar ben ik niet zo van. Doe mij maar het aardse blote voeten op de grond en in contact komen met de natuur. Ook in Heksenkracht speelt dit een grote rol.

Ik ben dol op de overzichten die in het boek gedeeld worden. Daar heb ik ook een enorme zwak voor. Ik vind het overzichtelijk en makkelijk terugvinden. Ook de rituelen in dit boek – en dat zijn er veel – zijn overzichtelijk en gemakkelijk op te zoeken. Ze zijn ook toegankelijk en makkelijk aan de passen naar eigen inzicht.

Door de rituelen komt de persoonlijkheid en het leven van de auteur af en toe duidelijk naar voren. Maar vervolgens lijkt het weer erg zakelijk te worden. Dit vind ik jammer, want ik had graag meet over Juliet Diaz gelezen. Ze lijkt me zo’n inspirerend mens!

Al met al vind ik Heksenkracht een prima boek met veel nuttige informatie. De informatie is toegankelijk, niet te zweverig en gemakkelijk toe te passen. Hierdoor is het een heel bruikbaar boek geworden. Persoonlijk had ik nog meer over Juliet Diaz zelf willen lezen, maar dat komt vooral omdat ik altijd erg nieuwsgierig ben naar de heks achter het boek.

four-stars

Tags: , ,

Divider

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.