Hazbin hotel – animatie voor volwassenen in de oude cartoon network stijl

Geplaatst op 8 maart 2024 door Emmy in Recensie / 0 Comments

Een tijdje terug kwam ik steeds meer dingen tegen van een serie die Hazbin hotel heette. Toen ook een vriendin erover begon, was ik om: dit moest ik zien. En tja, laten we zeggen dat het sindsdien een soort Roman Empire is geworden.

Hazbin Hotel is bedacht en gemaakt door animator Vivienne Medrano. In 2019 verscheen de pilot op YouTube en begin dit jaar is er een compleet seizoen verschenen op Amazon prime. Het is een serie voor volwassenen en zit dan ook vol thematiek ongeschikt voor kinderen. Thema’s als seks, misbruik, geweld, moord etc. komen in elke aflevering langs. De liedjes zijn aanstekelijk en zou je kunnen zien als Disneyliedjes, maar dan grof. Je moet er tegenkunnen en van houden en ik ben lichtelijk verslaafd.

Hazbin hotel gaat over een hotel in de hel gerund door de dochter van Lucifer: Charlie. Charlie denkt met haar hotel de oplossing gevonden te hebben voor overbevolking: in haar hotel krijgen zielen de kans hun leven te beteren en wie weet krijgen ze dan een plekje in de hemel. Maar of de hemel dat nou ziet zitten…

Ik heb intens genoten. De korte afleveringen zijn vlot, fantastisch geanimeerd en zitten vol catchy liedjes. De personages zijn fantastisch en hebben zo hun eigenaardigheden. Ik zou ook niet kunnen benoemen wie mijn favoriet is, want ik vind ze bijna allemaal fantastisch.

De vormgeving van de serie doet mij heel erg denken aan de Cartoon Network series van vroeger. Er zijn kritieken dat het daardoor een te hoog Power Puff Girls gehalte heeft, terwijl ik die schattige en herkenbare stijl juist perfect vindt passen. Die stijl zal veel mensen van mijn leeftijd een nostalgisch gevoel geven en ze zullen het herkennen. Ik vind juist dat veel van de nieuwe jeugdseries een zwakke en onherkenbare stijl hebben gekregen. Alles lijkt op elkaar en alles is zo overduidelijk met de computer geanimeerd. En laten we het nog niet hebben over remakes waarbij herkenbare stijlen compleet verdwenen zijn.

Ja, het kan een valkuil zijn dat jongere kijkers denken ‘dit is leuk!’, maar er staat niet voor niets een 16+ waarschuwing bij.

Ik vond Hazbin Hotel een fantastische animatie en ik hoop dan ook van harte dat er meer afleveringen komen. Daarnaast ben ik begonnen met ‘zuster’ serie op YouTube: Helluva Boss.

Wat vind jij van series die de grens opzoeken m.b.t. de inhoud?

Tags: ,

Divider

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.