Hagalaz

Geplaatst op 6 juni 2012 door Emmy in Spiritueel / 0 Comments

Hagalaz is de derde rune van het oude Futhark en de rune van hagel. De klank die bij dit teken hoort is de H. Hij staat letterlijk voor hagel en hagelsteen en is daarom voor velen een heftige rune om tegen te komen.

Hagalaz komt vaak heel abrubt langs, net als een hagelstorm: die is er ook opeens. Hij is heftig en confronterend en dwingt je te stoppen met wat je aan het doen bent. Hierdoor vertraagt hij je. Omdat je het nodig hebt misschien, of omdat er iets in je leven speelt wat je niet aan zag komen.

Hagalaz zet je voor een keuze: ploeter je door met de kans op pijn (hagelstenen op je hoofd) of zoek je een andere weg waar de zon wél schijnt. Dit symbool vraagt je na te denken over je huidige situatie en of je niet andere keuzes moet maken om je leven te verbeteren.

Doorgaan met wat je doet is een risico, zegt Hagalaz: je weet niet wanneer het noodweer stopt. Veel hagelbuien zijn kort en hevig, maar het is geen garantie dat het daarna zal stoppen met regenen. Het is aan jou om te gaan schuilen. Hagalaz staat trouwens vaak wel voor een externe invloed: net als dat wij geen invloed hebben op het weer, hebben we ook niet alles in ons leven in de hand. We hebben alleen in de hand hoe we er mee omgaan en hoe we het verwerken. Kan jij omgaan met vertraging en belemming op je pad?

Wanneer je hagalaz tegenkomt, hoeft het niet te betekenen dat alles nu kapot gaat, als een oogst die beschadigd is door noodweer. Het kan zijn dat verandering nu precies is wat je nodig hebt en dat je een zetje nodig had om je oude pad los te durven laten.

Accepteer wat je overkomt. Geef jezelf er aan over, schuil en krabbel daarna weer overeind. De hagelbui gaat voorbij: grijp de kans om je leven naar je eigen hand te zetten.

 
 
 
 

Bewaren

Tags: , , , ,

Divider

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.