Geen saaie fietsritjes meer – Luisteren met Storytel

Geplaatst op 21 december 2017 door Emmy in Boeken / 6 Comments

Een aantal jaar geleden heb ik het eens eerder geprobeerd; luisterboeken luisteren via Storytel. Ik moest toen altijd een stukje fietsen naar werk en dat leek me het ideale moment. Toch merkte ik dat ik snel afgeleid was. Ik was zo druk in mijn hoofd met school, werk en andere spanningen dat ik me er niet voor open kon stellen en mijn gedachten veel te snel weg dreven naar andere dingen. Dat vond ik zonde en ik zette mijn abonnement stop.

En toen begon het een paar maanden terug weer te kriebelen. Zoals jullie weten werk ik in de bibliotheek en moet ik daarvoor of naar het centrum of naar Rosmalen fietsen. Een lekker tochtje van 20 tot 25 minuten waarbij ik meestal muziek opzette. Maar dit begon ik zat te worden. Was het dan weer tijd om toch weer naar boeken te gaan luisteren? Ja!

Toen ik een mailtje kreeg met daarin de boodschap dat ik mijn abonnement weer kon activeren voor slechts 99 cent voor de eerste maand twijfelde ik geen moment. Ik deed het. En jullie kunnen nu ook van deze actie genieten! 

Normaal kost een account nog geen tientje per maand en daarmee heb je toegang tot duizenden luisterboeken en ebooks. Denk aan Nederlandse, maar ook aan Engelse boeken. Zodra ik inlogde zag ik een tal van aanraders die mijn wellicht zouden aanspreken en die heb ik meteen op mijn boekenplank gezet. Hierbij heb ik vooral gezocht op boeken die ik in de kast heb staan, want zo tackel ik mijn TBR ook meteen!

De app werkt vlot en is overzichtelijk. Je kunt gemakkelijk zoeken en krijgt meteen te zien of een boek een ebook of een luisterboek is. Ook zijn er een tal van tiplijsten gemaakt; ideaal wanneer je niet meteen weet waar je zin in hebt. Daarnaast ben ik zo blij dat er gewoon een apart kopje voor young adult is, dat scheelt het zoeken enorm.

Vervolgens kan je er ook voor kiezen om een boek op te slaan op je apparaat. Handig voor bijvoorbeeld in het vliegtuig of wanneer je afhankelijk bent van WiFi.

Het werkt vlot, snel en gemakkelijk en bovenal heb ik al veel toffe boeken gevonden die ik zou willen lezen.

De meest gestelde vraag die ik krijg is hoe ik zo veel lees.

De vraag die jullie mij het meest stellen is hoe ik het in hemelsnaam voor elkaar krijg om zo ontzettend veel te lezen. Zo dus! Er zijn veel verschillende manieren om een boek te ervaren en het luisterboek valt daar zeker onder. Sterker nog; ik vind het ideaal om op deze manier de nutteloze tijd als een bus- of fietsrit toch te vullen met lezen. Nu nog een manier vinden om te luisteren en te zwemmen tegelijkertijd en ik ben de gelukkigste mens op aarde.

Je kunt meer lezen als je meer momenten als leestijd benut.

Hoewel het fysieke boek het nog altijd zal winnen van een luisterboek, heb ik er wel van genoten om bijvoorbeeld Aristoteles en Dante ontdekken de geheimen van het universum en The Young Elites te luisteren. Boeken die ik anders misschien nog wel een tijd had laten liggen en die ik volledig heb gelezen in de anders ‘weggegooide’ tijd. Ik merkte dat ik me er nu veel beter op kon concentreren en dat ik er meer van genoot. En als ik eens geen zin had? Geen probleem.

Een van mijn argumenten van een paar jaar terug was dat een luisterboek te langzaam gaat. Ergens heb ik dat soms nog steeds wel. Als je wilt kan je een luisterboek sneller laten afspelen, maar ik heb zelf nog geen ervaring of dit wat voor mij is.

Voor nu geniet ik er intens van om te luisteren als ik op de fiets zit, in de bus zit of cadeautjes aan het inpakken ben. Je hebt je handen vrij en het aanbod is divers, actueel en vooral groots. Ik denk dat ik mijn abonnement dit keer niet opzeg.

Mocht je Storytel ook willen proberen? Gebruik dan deze link om de eerste maand voor slechts 99 cent je nieuwe favoriete boek te luisteren. Zo kan je gemakkelijk proeven of het luisteren ook wat voor jou is!

Wat lijkt jou het ideale moment voor een luisterboek?

Deze blogpost is in samenwerking met Storytel

 

Tags: ,

Divider

6 responses to “Geen saaie fietsritjes meer – Luisteren met Storytel

 1. Do

  Ik vind Storytel echt geweldig, ik heb sinds kort een abonnement en ik luister het vooral wanneer ik onderweg ben. Als ik fiets, wandel of in de bus zit, voornamelijk. Ik luister momenteel naar de Harry Potter boeken en dat is echt fantastisch. Ik heb ook geluisterd naar The Selection en The Gentlemen Guide to Vice and Virtue.

 2. Ik heb al een hele tijd een abonnement op Storytel en ik zweer erbij! Ik poets, douche, fiets, loop ermee en *lees* zo enorm veel boeken. Het enige jammere is dat je bij een fysiek boek quotes kan onderstrepen of er een postit bij kan plakken en bij storytel heb je niet de mogelijkheid om een quote op te slaan.

  Overigens heb ik hem vrijwel altijd op 1.25x staan en soms zelfs op 1.5x. Dat slome gezever vind ik namelijk echt enorm irritant.

  Leuk artikel!

  • Thanks! Ik heb hem vandaag eens op 1.25 geprobeerd en dat ging best netjes. Al heb ik op de fiets nog wel eens last van omgevingsgeluid van auto’s, dus dan mis ik stukjes. Frustrerend!

 3. Ik heb sinds kort ook een abonnement bij Storytel en ben er erg blij mee.
  Ik twijfelde in het begin, maar toen ik zag hoeveel boeken die ik graag wil lezen er als audioboek opstaan was de keuze om een maand proefabonnement te nemen snel gemaakt 😀
  Ik vind vooral de optie dat je een boek offline kunt zetten erg fijn.

 4. Eerlijk gezegd heb ik nog nooit een luisterboek aangeraakt, haha. Ik ben echt van de fysieke boeken, hehe. Misschien dat ik er toch wel aan moet beginnen. Ik ben vaak in het ziekenhuis dus dit lijkt me best ideaal voor de lange wachttijden!

 5. Onlangs gevallen voor Storytel, nadat ik even de luisterbieb uitprobeerde. Als Belgische kon ik hier enkel genieten van een paar gratis boeken. Dus was de keuze voor Storytel gauw gemaakt. Het is heerlijk luisteren tijdens mijn huishoudelijke taken.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.