Fan van Wicca? Lees deze boeken dan ook.

Geplaatst op 25 augustus 2015 door Emmy in Boeken, Spiritueel / 8 Comments

Dat ik momenteel helemaal in de ban van de wicca serie ben, zal niet meer als een verrassing komen. Dat ik al sinds mijn 11e over wicca (de natuurreligie) lees, wist je misschien nog niet. Sinds die tijd heb ik behoorlijk wat boeken gelezen waarbij wicca (of hekserij of het paganisme) een bepaalde rol speelt. Graag wil ik deze met jullie delen.. want wie weet inspireert het jullie weer tot nieuw leesvoer!

wiccaboeken2

Natuurlijk de wicca serie zelf. Cate Tiernan heeft nog wel meer boeken geschreven, waarbij wicca een soort van rol speelt (dacht ik). Daarnaast zijn er een hele boel pocketboekjes verschenen van de tv-serie Charmed. De zusjes uit deze serie zijn allemaal heksen, gebaseerd op, jawel, wicca. Tot slot op deze foto: De heksen van Willowmere, een verhaal over een meisje dat er achter komt dat ze magische krachten bevat. Dit is van dezelfde uitgever als de Wicca serie. Van ook dezelfde uitgever, maar niet op de foto omdat ik deze boeken heb verkocht, is de cirkel-serie. Dit gaat over een groep meiden die samen een coven vormen. In elk boek speelt een ander meisje een rol. Er is overigens nog een cirkelreeks, namelijk de Engelfors trilogie, die ook over een groep meiden gaat met magie. W.i.t.c.h. al over again?

wiccaboeken6

Ook een aanrader is de Heksenoorlog trilogie. Dit boek speelt zich af in Spanje en gaat over een meisje dat er achter komt dat ze afstamt van een machtig heksenras. Zien jullie al overeenkomsten?

wiccaboeken5

Dit boek is wat pikanter, maar gaat over fauns en legenden van goden en godinnen. De sfeer is echt heel bijzonder en speelt in op de natuurlijke nieuwsgierigheid en seksualiteit van de mens, maar dan met een fantasytintje. De Heer van het Woud wist mij ontzettend te betoveren. De schrijfster is beter bekend als Robin Hobb.

wiccaboeken3

Nog meer ‘volwassen’ boeken over hekserij. Ik heb Dochter van het Woud gekozen omdat dit boek de magie van de druïden beschrijft. Voor veel Paganisten geldt een beetje dat zij een voorkeur hebben voor een bepaalde mythologie of pantheon. Ik vond de Kelten altijd erg bijzonder. De sfeer in deze boeken is echt heel bijzonder.

Meer hipper zijn de boeken van Deborah Harkness, die vooral echt het fantasyelement pakt. Maar door haar historische achtergrond, zitten er ook voldoende ‘echte’ heksenelementen in; waaronder koordmagie!

wiccaboeken4

Heksenkind was een van mijn favoriete jeugdboeken (ik wil graag de overige twee delen ook ooit nog eens toevoegen aan mijn collectie!) omdat het over een meisje gaat dat heks wordt. Vooral het leven in de natuur en alles weten over planten en kruiden.. als kind fascineerde het me zo enorm. Nu hoop ik dat ik ook ooit al die kennis zou mogen beschikken.. Maar laat ik ooit eens beginnen met een kruidentuintje.

wiccaboeken1

Tot slot deze vrij populaire boeken waar stiekem best wel veel wicca of paganelementen in zitten. Allereerst bevat Godin bij vergissing een hele boel rituelen zoals deze ook in Wicca bekend zijn. Dit geldt ook voor de serie Het huis van de nacht. Bij beide series heeft P.C. Cast wicca en hekserij gebruikt om magie te verwerken. Dit is op sommige momenten erg herkenbaar en tof, op andere momenten net iets te overdreven. Maar he, daar is het een bekend boek voor! Tot slot Schaduw van de Tijd. Dit boek gaat niet over Wicca, maar meer over het Sjamanisme.. Maar als je jezelf in een van de twee verdiept, zie je veel overeenkomsten. Tegenwoordig is het vaak ook zo dat iedereen zich overal een beetje in verdiept.

Ik hoop dat ik jullie een beetje kennis heb kunnen laten maken met wat boeken waarin magie op een bijzondere manier een rol speelt. Ik hoor graag welke boeken jullie nu graag zouden willen lezen. En als je nog een tip voor mij hebt: graag!

Tags: ,

Divider

8 responses to “Fan van Wicca? Lees deze boeken dan ook.

  1. Judith

    Wicca is inderdaad een hele leuke serie. Heb hem onlangs weggedaan omdat ik het uit mijn hoofd kende en andere boeken voor mij meer waarde hebben. De Cirkel is daar een goed voorbeeld van, en Juniper en Heksenkind ook. Colman vond ik wat minder, evenals Willowmere, al heb ik ze zeker met plezier gelezen.

    Dochter van het woud klinkt echt geweldig! Ga ik zeker zoeken. Heb zelf ook Auriane gelezen (veel over Germaanse stammen en religie) en de Nevelen van Avalon. Die geven ook wel een mooi beeld van paganisme.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.