Energievampiers

Geplaatst op 23 juli 2012 door Emmy in Spiritueel / 2 Comments

Toen ik jaren terug voor het eerst hoorde dat er daadwerkelijk een soort vampiers bestaan, trok ik een wenkbrauw op. Vampiers? Die bloedzuigende dingen? Toen men mij eenmaal had uitgelegd dat het hier niet om bloedzuigers maar om energiezuigers ging, viel het kwartje en was het een gevoel van ‘ahhh zo’.
Energievampiers zijn gewoon heel normale mensen. Geen monsters, want de meeste mensen zijn zich er niet eens van bewust en het kan ook zo maar zijn dat jij dit ook onbewust doet. Het is namelijk het wegnemen van andermans energie en daar op teren. Als een soort parasiet. Dit klinkt misschien een beetje cru of heel onwaarschijnlijk, maar je hebt vast wel een keertje meegemaakt dat je heel erg moe van iemand leek te werden, zonder dat diegene je echt wat aandeed. Het is dan alsof diegene al je energie opzuigt, en dat is eigenlijk gewoon wat zo’n vampier inhoudt.
Het is niet gevaarlijk of zoiets, maar wel storend natuurlijk, zeker als je heel wat van dat soort mensen om je heen hebt. Het is dan ook belangrijk jezelf goed af te kunnen sluiten en jezelf goed te aarden. Afsluiten kan al door bijvoorbeeld een bubbel om jezelf heen voor te stellen. Zodra ze je energie niet kunnen nemen, zal je merken dat je jezelf ook een stuk minder vermoeid voelt!
Dan heb je natuurlijk ook nog de andere kant, dat je het gevoel hebt dat jij degene bent die energie van andere opneemt zonder dat je daar toestemming van hebt. Het is misschien fijn dat je altijd energie lijkt te hebben, maar je hebt ook energie genoeg om op eigen benen te staan! Als je energie van andere pakt, betekend dit vaak dat je zelf niet goed in je energie staat of lekker in je vel zit. Je kan dan niet omgaan met je eigen energie en gebruikt dan maar datgeen wat je in handen kan krijgen.
Het kan al helpen jezelf meer in je energie te plaatsen. Dit kan door goed aarden of patronen doorbreken. Patronen doorbreken? Ja! In deze maatschappij hebben we nog wel eens dat we bepaalde dingen moeten doen van onszelf die eigenlijk niet goed voor je zijn of totaal niet ‘jij’ zijn. Wees niet bang om iets meer van jezelf te laten zien. Als je jezelf bent, kan je namelijk ook jezelf zijn en uiten en daarmee kom je al snel goed in je eigen energie. En dan hoef je dat van anderen niet meer te gebruiken.
Er valt nog veel meer te vertellen over dit soort vampiers, en ik kan hele uiteenzettingen gaan schrijven over hoe slecht dat soort mensen kunnen zijn en dat het allemaal drugsgebruikers of psychotisch onstabiele mensen maar dat vind ik gewoon gebla bla. Je kan het niet allemaal over één kam scheren en het zou goed zijn als mensen niet altijd overal een negatief stickertje op zouden plakken  en met denkbeeldige staken achter mensen aan te gaan, maar ook daadwerkelijk een hand uit zouden steken om andere mensen te helpen. Dan bied je namelijk je energie aan en dat maakt je veel minder moe!
Hihi, misschien denk je na het lezen van dit stuk.. want ben jij raar dat je geloofd dat er echt een soort van vampiers zijn! Maar ik ben er van overtuigt dat verhalen en mythes niet zo maar verschijnen… Wacht maar tot ik jullie vertel over de weerwolf! Haha.

Tags: , , , ,

Divider

2 responses to “Energievampiers

  1. Emotionele vampiers ken ik ja, de term ook. Ik heb kort geleden een vriendschap verbroken omdat ik er niet meer tegen kon. Soms is het gewoon teveel en als diegene het niet wil of kan zien, dan houdt het op. Jammer.

    Ben benieuwd naar je theorie over de weerwolf 😉

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.