Edelstenen en mineralen kopen

Geplaatst op 23 juni 2021 door Emmy in Haul / 2 Comments

We hadden de winkel al een paar keer zien langskomen op social media: E.A.R.T.H. Mineralen in Weert. Dus besloten we heel spontaan om er met een groepje heen te gaan. Edelstenen en mineralen koop ik toch het liefst fysiek. Vanwege het gevoel, maar ook vanwege de prijs.

Zo gezegd, zo gedaan. Ik nam wat van mijn spaarpotje mee, had een droom wishlist gemaakt en de tank volgegooid. Lily ging uit spelen bij haar tante en op zaterdagochtend – gelukkig iets koeler dan de dagen ervoor – vertrokken we naar Limburg. De winkel die – naast groothandel ook voor particulieren is – rook vanaf een afstandje al naar wierrook en was ENORM. We keken onze ogen uit terwijl we langs de tafels en bakken vol stenen liepen. Graaiend, grijpend en ook wel een beetje hyper.

Er waren mooie deals en ik vond de meeste dingen die ik wilde. Soms moest ik goed zoeken. Soms greep ik spontaan wat vast. Zo vond ik prachtige steentjes voor een nieuwe kaars en pakte ik een mooie zwarte maansteen waar ik onmiddellijk verliefd op was.

Ik laat jullie natuurlijk graag even zien wat ik allemaal heb gekocht. Ja. Het is veel.

Hier een mooi overzichtje. Is de maansteenbol niet prachtig?

Alleen van de roze steen in het midden vooraan weet ik niet meer wat het is. Weet een van jullie het?

Stenen zijn duur en kostbaar. Ik heb heel erg op gevoel uitgezocht. We zijn twee uur binnen geweest en ik was echt helemaal overweldigd. Van de prikkels, de warmte en alles wat er te voelen viel.

De roze met witte ruwe steen is roze toermalijn. Dit had ik pas zien langskomen en ik wist meteen: dit heb ik nodig. Deze steen voelt zo zacht. Heerlijk.

Daarboven zie je een stuk celestien. Dit is een van mijn favoriete stenen en deze had een erg voordelige prijs.

De bol is dus zwarte maansteen. Je kunt er echt in verdrinken zo mooi.

Links zie je een stukje ruwe rookkwarts. Ooit wil ik nog een groter stuk. Daaronder zie je een witte maansteen uit Sri Lanka. Ik vind hem erg mooi en had nog niet zo’n witte maansteen. Naast de maansteen zie je nog een stuk regenboog fluoriet. Daarnaast zie je een citrien. Daarnaast een angel aura kwarts. Naast de rookkwarts een mooie grijze Ioniet, die ik op gevoel pakte en later bleek hij ook op mijn verlanglijst te staan. De roze steen is of een lavendel calciet of een lavendelkwarts. Ik twijfel eventjes. Dan heb je ook nog een blauwe agaat liggen en de rechtersteen is apatiet. Deze is niet perfect en heeft allemaal groeven. Maar hij trok me enorm aan en dus moest hij mee.

Er zit wel een bepaald kleurenschema in he? Veel blauw… Geen verrassing.

Deze beauty hier is fairy kwarts en ik vind hem heel mooi. Iedereen grapte dat ons huis nu vast vol fairy kwam te zitten. Haha

De blauwe steen links van de maansteenbol is als het goed is blauwe hyacint kwarts. Volgens mij is dit geen natuurlijke steen, maar hij trok me wel dus besloot ik hem toch mee te nemen. Ik vond de kleur ook gewoon vet. Er lagen wel meer door mensen bewerkte stenen, zoals aurakwarts enzo. De kleuren zijn fantastisch en extreem.

Ik nam dus ook deze kleine stukjes maansteen mee voor mijn kaarsen. Zien jullie die mooie flash? Echt fantastisch.

En hier zie je die toermalijnkwarts nog een keertje. Ik ben verliefd!

Alles ligt nu een beetje verspreid in mijn kast. Ik wil mijn boekenkast nog een beetje opruimen zodat ik daar ook wat mooie stukken neer kan zetten.

Ik werd echt helemaal hebberig van deze winkel en ik had nog zoooo veel meer mee willen nemen. Maar dat was iets te duur. En zo heel veel ruimte hebben we nou ook weer niet. Wel weet ik zeker dat ik hier nogmaals heen ga. Ik wil namelijk graag nog meer kaarsen met stenen gaan maken en nu kan ik ze echt op gevoel uitzoeken.

Ik zou graag meer over edelstenen willen schrijven. Over welke steen zou jij meer willen lezen?

Tags: ,

Divider

2 responses to “Edelstenen en mineralen kopen

  1. Bram heeft me een keer een winkel in het Gentse getipt en daar hoop ik zelf ook een keer te kunnen gaan rondkijken. Een mooie mosagaat voor aan een halsketting zou ik sowieso graag aanschaffen maar ik ga er ongetwijfeld veel meer dan dat tegenkomen. Het spreekt me eigenlijk ook wel aan om er zonder lijstje naar toe te gaan en me gewoon te laten verrassen door het aanbod.

    • Ik merkte dat ik uiteindelijk stenen pakte die sowieso op mijn wishlist stonden, ookal had ik het de lijst niet in mijn hand. Heel bijzonder wel!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.