Duimelijntje – Hans Christian Andersen

Geplaatst op 6 september 2019 door Emmy in Boeken, Recensie / 3 Comments

Duimelijntje – Hans Christian AndersenDuimelijntje door Hans Christian Andersen
Illustrator: Marco Mazzoni
Uitgever: Clavis | 2019
Genres: Sprookje
Aantal pagina's: 72
ISBN: 9789044836127
Uitgave: Hardcover
Goodreads
four-half-stars

sprookjes, klassiekers, topillustrator, Benjamin Lacombe, Frans, vertaling
Voor lezers en luisteraars vanaf 8 jaar. Onder artistieke leiding van Benjamin Lacombe.
Padden, meikevers, muizen of mollen … Iedereen wil Duimelijntje, nog maar net geboren, op zijn eigen manier koesteren. Dankzij de vlinder kiest ze voor de vrijheid. Een grote klassieker in een nieuw jasje; over de schoonheid van de natuur en over hoe een meisje uitgroeit tot een jonge vrouw.

Ik ben dol op sprookjesboeken. Sprookjes vormen de basis van alle fantasy en zijn zelfs vandaag de dag nog actueel. Helaas kennen veel mensen alleen de suikerzoete Disneyvarianten en zijn er veel sprookjes nogal ondergesneeuwd. Gelukkig verschijnt er af en toe een uitgave die ervoor zorgt dat een sprookje weer onder de aandacht komt. Duimelijntje, geschreven door Hans Christian Andersen en voor deze uitgave geïllustreerd door de Italiaanse Marco Mazzonni, bijvoorbeeld. Deze prachtige hardcover editie uitgeven door Clavis is een lust voor het oog.

Duimelijntje is een heel klein meisje. Via ongelukkige omstandigheden komt ze terecht in de buitenwereld, waar iedereen haar probeert te koesteren. Het meisje verlangt echter naar vrijheid. Gelukkig zijn er ook dieren die wel aan haar geluk denken.

Duimelijntje is een van de sprookjes waar ik eigenlijk niet zo bekend mee was. Ik wist dat het over een klein – echt heel klein – vrouwtje ging met bloemen en dieren, maar hoe het verhaal precies liep, wist ik niet. Dit maakte het lezen van dit boek extra leuk, juist omdat het een verrassing was.

Het verhaal vond ik leuk. Soms wat hak op de tak, maar wel echt een sprookje waarin je als lezer meegenomen wordt een bijzondere wereld in. Het waren vooral de illustraties waarin ik mezelf echt kon verliezen. Alles is getekend met kleurpotlood: zo sfeervol en zo gedetailleerd. WAUW.

Ik wilde dit boek vooral door de illustraties lezen. De tekeningen zorgen er immers voor dat dit boek anders is dan andere sprookjesboeken. Ik had immers ook gewoon een bundel met alle verhalen van Andersen kunnen halen, zoals ik ook bij de gebroeders Grimm heb gedaan. Dit boek is echter zo bijzonder om in de kast te hebben. Ik weet zeker dat ik hem in de toekomst vele malen ga voorlezen en in zal kijken. Wat een aanwinst voor mijn kast!

Duimelijntje is een lust voor het oog, wat perfect past bij het verhaal.

Als je dol bent op sprookjes en houdt van kunstzinnige boeken, dan wil je deze uitgave van Duimelijntje echt niet overslaan. Het is een kostbaar boek, maar de grootte en de kwaliteit zorgen ervoor dat je nog jarenlang kan genieten van dit prachtige verhaal. Ik hoop dat Clavis een hele reeks gaat maken van deze sprookjes.

four-half-stars

Tags: , ,

Divider

3 responses to “Duimelijntje – Hans Christian Andersen

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.