Dodenrit – Maggie Stiefvater

Geplaatst op 23 juli 2013 door Emmy in Boeken, Recensie / 1 Comment

Dodenrit – Maggie StiefvaterDodenrit | 26 juni 2012
Aantal pagina's: 352
ISBN: 9789048814046
Uitgave: Paperback
Goodreads
four-stars

Elk jaar in het begin van november is het eiland Thisby volledig in de ban van de Scorpio Race. Ruiters proberen zich lang genoeg vast te klampen aan hun waterpaarden om de finish te bereiken. Sommigen overleven. Anderen sterven.

Sean Kendrick, negentien jaar, is viervoudig kampioen. Hij is een man van weinig woorden en als hij al angsten heeft, dan begraaft hij ze diep, zodat niemand ze kan zien. Met Puck Connolly ligt dat anders. Ze zal als eerste vrouw meerijden in de Scorpio Race. Dat was nooit haar bedoeling. Ze is op geen enkele manier voorbereid op wat er staat te gebeuren.

Wat ik zo tof vind aan Maggie Stiefvater is dat zij bekende legendes/mythes pakt en daar haar eigen draai aan weet te geven. Ook is ze totaal niet bang een minder bekend wezen te pakken en daar toch een heel boeiend verhaal bij te maken. Ik had eerst mijn twijfels over het gebruik van Waterpaarden mij wel kon boeien, maar het was zo’n krachtig verhaal dat ik Dodenrit in twee rukken heb uitgelezen.

Interessant vond ik de keuze voor het eiland. Men sprak niet over waar dat eiland dan zou moeten liggen maar ik vond het heel erg duidelijk dat dit bij Ierland moet liggen. Natuurlijk is Thisby fictief, maar mijn gevoel klopte want Maggie heeft gezegd dat dit eiland fictief gezien inderdaad bij Ierland zou moeten liggen. Ha! En die keuze is voor mij natuurlijk extra leuk, want ik ben helemaal verliefd op Ierland.

Ik vond Puck een interessant karakter omdat ze voor zichzelf moet vechten en omdat ze heel duidelijk weet wat ze wilt en wat vooral niet. Ze is geen meisje meisje met een perfect uiterlijk en daardoor kan ik mezelf beter met haar inleven. Ook de manier hoe haar omgang met Sean zich ontwikkeld vond ik erg natuurlijk gaan en heel prettig lezen. Niet klats boem verliefd, maar heel rustig elkaar leren kennen en elkaar vinden. Hulde aan Maggie!

De spanning in dit boek is goed beschreven en ook heel realistisch voor het bloederige dat deze race moet voorstellen. Maar niet dat het goor wordt, meer dat het realistisch is.

Naast de mooie cover is Dodenrit denk ik geschikt voor heel veel mensen. Voor mensen die van romantische verhalen houden, maar ook voor fans van fantasy, paarden en mythische figuren.

Overtuigt? Bestel dit boek dan snel op bol.com!

four-stars

Tags:

Divider

One response to “Dodenrit – Maggie Stiefvater

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.