Dobbelstenen zakje maken

Geplaatst op 20 oktober 2011 door Emmy in DIY / 0 Comments

Mijn dobbelsteenzakje werd te klein voor mijn verzameling, en dus moest ik aan het werk om een nieuwe te maken. Natuurlijk vond ik dat geen probleem om te doen en heb ik aan de hand van het vorige zakje eentje gemaakt die een stuk groter is.

Ik gebruikte een lap stof met verschillende kleurvlakken, een stuk blauw lint, groene garen, een schaar, een naald, spelden en mijn oude zakje als voorbeeld.

Uit de stof knipte ik een rechthoekig stuk met vier verschillende kleurvlakken zodat mijn zakje extra vrolijk zou worden. Helaas zaten de meest felle kleuren niet bij elkaar, dus ik heb maar de kleuren gepakt die ik samen het mooist vond. Deze lap heb ik toen dubbelgevouwen en vastgespeld zodat ik al een zakje kreeg. Hieronder die je de foto waarbij dat al gebeurd is.

Afijn, ik koos groene gare omdat ik een regenboog zakje wilde en die kleur er niet in zat. Lekker contrasterend wel, maar dat maakt het leuk.
Ik zou normaal gesproken de naaimachine erbij pakken, maar ik bedacht me dat ik, voordat ik die had klaargezet al veel verder zou zijn met de hand. Dit viel natuurlijk weer vies tegen, maar hij zit in elkaar.

Als je aan de lintjes trekt, trek je het zakje bijeen zodat hij dicht gaat.

Beetje groot, maar dan kan ik tenminste vooruit. Ennuh, hij is helemaal Emmy en lekker vrolijk. Misschien naai ik er nog een uilen patch op, maar daar twijfel ik nog een beetje over. Komt goed!

Veel plezier met maken, mocht je het ook gaan doen!

Tags:

Divider

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.