DIY | Geen enkele agenda is SAAI

Geplaatst op 10 augustus 2014 door Emmy in DIY / 21 Comments

Bewust heb ik stad en land (lees: Hema en Bruna) afgezocht naar de ideale schoolagenda voor komend schooljaar. Die van vorig jaar kwam van de Paperchase (die toen nog zo handig op Utrecht CS zat) en had uiltjes en een ideale to do list pagina. Geen enkele agenda zou daaraan kunnen toppen. Ik besloot een vooral praktische agenda te kopen voor zo min mogelijk geld. Bij de hema kocht ik er een voor een paar euro. Saai met grijs karton. Boeien. Want ik besloot iets te gaan doen wat ik mijn hele middelbare schooltijd heb gedaan: pimpen die handel. En je bent een booknerd of je bent het niet: ik koos voor een boekige uitstraling. Dan zijn die goodies van de uitgevers, Castlefest en Londen Comic Con niet voor niets geweest. Want weet je wat het is, ik vind al die goodies heel tof, maar vaak kan je je afvragen: wat doe je er mee? Nou, inplakken dus! Ik heb heel wat foldertjes, catalogussen en flyers verknipt om in ieder geval al de ideale achterkant te maken voor mijn DIY agenda.

Dit is echt de meest simpele DIY ooit. Want alles wat je nodig hebt is voor een DIY agenda is dit:

 • Een stapel flyers, plaatjes en goodies
 • Een schaar
 • Lijm
 • Boeklon (dat doorzichtige plakplastic)
 • Een vriendje dat wel normaal zo’n plastic laag kan aanbrengen.

Hoe doe je het? Knip allereerst alles mooi uit… Beter te veel dan te weinig, want je kan altijd nog de rest van je agenda volplakken. Plak de afbeeldingen dan op een pagina. Bij mijn agenda is de voor en achterkant van saai karton, dus ideaal. Ik heb gekozen om de achterkant helemaal vol te plakken.. Van binnen en van buiten. De voorkant van de agenda krijgt later nog wat anders. *hint*

IMG_5229

Lekker plakken. Schots en scheef, zoals het hoort. Plaatjes die uitsteken, knip of snijd je er later af. Tip: laat het eerst drogen!

IMG_5230

De binnenkant!

IMG_5234

Je kant het natuurlijk ook zo laten, zeker als je nog zo’n plastic achterflapje hebt. Maar geloof me, het blijft langer mooi als je de pagina’s van een plastic laagje voorziet. Gelukkig had vriendlief nog een verzameling van dat plakplastic. Op bovenstaande afbeelding is de mijne al gekaft. Netjes he? Deed mijn vriend, nadat ik keihard faalde en overal plastic had zitten behalve in mijn agenda. Tja…

IMG_5235

En zo ziet hij er dicht uit van de achterkant. Vind ik tof!

En de voorkant? Tja, die ga ik natuurlijk op dezelfde manier doen, maar dan met een eigen illustratie. En voor jullie (en mezelf) ga ik binnenkort ook downloadables maken. Oftewel: plaatjes met boekige teksten en tekeningen die jullie kunnen printen om je eigen agenda mee te versieren. Dit deed ik vroeger ook altijd, dus ik vind dat ik geen excuus heb om het niet te doen. Zo kunnen ook jullie van jullie saaie agenda een hele toffe en vooral boekige agenda maken om het schooljaar een beetje op de leuken.

Wat voor een plaatjes zouden jullie graag zien voor je eigen DIY agenda?

Tags: ,

Divider

21 responses to “DIY | Geen enkele agenda is SAAI

 1. OMG ZO VET!
  Misschien ga ik dit ook wel doen, wat voor jongens is het aanbod qua leuke agenda’s nou niet bepaald groot…Voetbal..Voetbal..Voetbal…*zucht*
  Dus dit is dan ideaal! GEWELDIG IDEE! ๐Ÿ˜€

 2. Oeh, superleuk! Ik heb nu al zo’n prachtige paperchase agenda maar misschien ga ik volgend jaar wel zoiets doen. ๐Ÿ™‚ oh en ik zou graag boekige plaatjes met katten zien wan katten zijn leuk

 3. Wat een leuke agenda! Ik heb nu nog een hele simpele zwarte agenda, maar misschien ga ik er nog wel wat inplakken om hem een NerdyGeekyFanboy-iaans (nieuw bedacht woord) tintje eraan te geven! ๐Ÿ™‚

 4. Dat deed ik vroeger ook met mijn schoolboeken. Kwestie van toch een leuk uitzicht te hebben gedurende het hele schooljaar. Dat plastificeren zo hier geen probleem zijn door het vrijwilligerswerk dat ik doe ben ik vrij goed in geworden.

 5. Whoo, wat een leuk idee zeg! Ik heb ook maar een saaie agenda, ik houdt niet zo van die kinderlijke dingetjes die tegenwoordig bijna overal zijn. Maar dit is echt een goed idee. Ik ga ook nog wel zoiets doen denk ik. Al heb ik de voorkant nu al wel helemaal vol washi-tape geplakt ๐Ÿ˜›

 6. Cher

  super vet ice!!!!
  Zou je miss een plaatje kunnen maken met To love is to destroy en First the candy and flowers, then the apology letters. then the ravenous demon hordes.`in that order. beide zijn van tmi <333

 7. Marjolein

  Ik wil i.p.v. m’n agenda mijn boeken dit jaar eens zelf pimpen! ๐Ÿ™‚ Ik heb wel gewoon kaftpapier gekocht, maar om een paar van mijn boeken wil ik gewoon saai bruin papier doen en daar allemaal dingen uit mijn favoriete boeken opplakken! (dit zeg ik nu wel, maar ik weet niet of ik daar volgende week nog erg veel zin in heb… :P)

 8. Tamaraaaaa

  Dankje! Ik heb enorme moeite met het vinden van een leuke agenda. Nou ben ik een enorme Harry Potter fan, en is daar wel een agenda van, maar niet naar Nederland verscheepbaar te krijgen. Dit is een geweldig idee om er zelf een te maken!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.