Divinatie

Geplaatst op 3 oktober 2011 door Emmy in Spiritueel / 0 Comments

In de hekserij is dit een zeer belangrijk onderdeel, maar toch wordt het vaak door vele mensen anders geïnterpreteerd. De een ziet divinatie als het voorspellen van de toekomst, en weer een ander ziet het als het verkrijgen van inzicht op verschillende levenszaken.
Ik behoor zelf tot de mensen die het eerder als het tweede zien. Inzicht krijgen in verschillende zaken dus. Gewoon als een soort stapje terug doen om nieuwe wegen te kunnen vinden, of om juist bevestiging te krijgen van wat er bij je lijkt te spelen. Hoe je dit doet, kan op verschillende manieren. Of dit nou kaarten zijn, de pendel of het schouwen van een spiegel, het is allemaal met hetzelfde doel, maar dan met ander materiaal.
Iedereen zal zijn of haar eigen voorkeur hebben wat betreft materiaal. Dit weet je waarschijnlijk niet meteen, waardoor beginnende mensen vaak van alles proberen. Dit is goed, want zo leer je kennen wat het beste bij je past en hoe jij de tekens ook het beste kan lezen. Ook bij een manier kan er nog zo veel verschil zitten. Kijk maar naar de verschillende futharken bij de runen, of de vele soorten tarotdecks. Ikzelf merk hier een enorm verschil in. Het ene deck vind ik echt niet te ontcijferen en weer andere lees ik vloeiend, terwijl ik echt niet weet welke kaart in het algemeen waar voor staat. Dan luister ik naar mijn gevoel en dat brengt de tekens naar boven.
Ik heb thuis ook verschillende divinatie materiaal thuis liggen. Een zakje vol runen stenen, een tarotdeck, een dierenorakeldeck en natuurlijk mijn pendel. En dat is maar een kleine selectie van de mogelijkheden die er zijn.
Wat je techniek ook is, ik wijs er nog maar eens op dat je het beste zelf kan bepalen welke techniek het beste bij je past, want alleen dan krijg je antwoorden op je vragen. Anders kan je ze toch niet ontcijferen denk ik zo!
Ook zeg ik: zoek niet naar de toekomst. En zelfs al voorspel jij of een ander je de toekomst: leef er niet naar. Ga er niet naar op zoek maar leef je leven in het nu. Je hebt er niks aan om de toekomst te leren kennen via voorspellen, want je pad kan zo helemaal omslaan, juist omdat je je bewust wat van wat er komen gaat. Daar ga je dan naar handelen en dit kan juist averechts werken. Laat de toekomst lekker een verrassing zijn en richt je met je kaarten, pendel, sterren of stenen op de huidige situatie of om dingen uit het verleden te proberen te begrijpen. Daar leer je van, niet van welke kleur schoenen je morgen vinden gaat.
Ennuh, de horoscoop in de krant is vooral vermakelijk.

Tags: , , , , ,

Divider

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.