Dit waren mijn vijf favoriete boeken van november

Geplaatst op 29 november 2018 door Emmy in Boeken / 0 Comments

Dat november niet mijn allerbeste leesmaand is, is een understatement. Gelukkig heb ik toch nog een aantal toffe boeken kunnen lezen, dus ben ik alsnog tevreden. Daarvan heb ik mijn vijf favoriete boeken van november op een rijtje gezet. Meer over mijn leesdoelen van het afgelopen jaar lees je komende maand. Wat ik wel alvast wil verklappen is dat ik afgelopen maand mijn reading challenge van 200 heb gehaald! Waar ik voorgaande jaren de 300 aantikte, ben ik al lang blij dat ik de 200 heb kunnen bereiken!

Mijn vijf favoriete boeken van november zijn de volgende

Harry Potter en de Steen der Wijzen

Harry Potter is een doodgewone, maar ongelukkige jongen die sinds de dood van zijn ouders bij zijn saaie en hardvochtige oom en tante woont, in de bezemkast onder de trap. Op een dag arriveert er een geheimzinnige brief voor hem. En daarna nog een, en nog een. De brieven veranderen Harry’s hele leven: hij wordt gered door een woest figuur op een vliegende motorfiets en hij komt erachter wie zijn ouders werkelijk waren. Met een speciale trein die vertrekt van Perron 9¾ belandt hij op Zweinsteins Hogeschool voor Hekserij en Hocus Pocus, waar hij alles leert over bezemstelen, toverdranken en monsters. Daar leert hij dat niet alle tovenaars even goed zijn.

Dit was pure nostalgie! Ik begon eraan tijdens de Magische Tovenaarsnacht van de Bibliotheek, waar ik anderhalf uur lang voorlas uit dit deel (de eerste vier hoofdstukken) en daarmee mijn stem forceerde. Voorlezen is prima te doen, maar in een kerk moet je je stem wat meer inzetten.

The Seafarer’s kiss

Having long-wondered what lives beyond the ice shelf, nineteen-year-old mermaid Ersel learns of the life she wants when she rescues and befriends Ragna, a shield-maiden stranded on the mermen’s glacier. But when Ersel’s childhood friend and suitor catches them together, he gives Ersel a choice: say goodbye to Ragna or face justice at the hands of the glacier’s brutal king.

Determined to forge a different fate, Ersel seeks help from Loki. But such deals are never as one expects, and the outcome sees her exiled from the only home and protection she’s known. To save herself from perishing in the barren, underwater wasteland and be reunited with the human she’s come to love, Ersel must try to outsmart the God of Lies.

Dit boek leerde ik kennen op YALC en ik zette het meteen op mijn lijstje voor de Halloweenswap. Een combinatie tussen Vikingen en de Kleine Zeemeermin? Kom maar door, hoor! Ik vond het boek erg vermakelijk en het was tof om Julia Ember’s visie op Loki en de kleine zeemeermin te ervaren. Dit boek is super onbekend, maar zal veel van jullie aanspreken!

Wildcard

De Warcross-kampioenschappen kostten Emika Chen bijna haar leven. Nu ze de waarheid achter Hideo’s nieuwe NeuroLink-algoritme kent, kan ze de enige persoon waar ze altijd tegenop heeft gekeken en waarvan ze altijd heeft gedacht dat hij aan haar kant stond, niet langer meer vertrouwen.

Vastbesloten om een einde te maken aan Hideo’s wrede plannen, werkt Emika samen met de Phoenix Riders. Ze ontdekt ook dat Hideo niet haar enige probleem is: iemand heeft een prijs op haar hoofd gezet, en Zero is haar enige kans om in leven te blijven. Maar al snel blijkt dat Zero niet is wie hij lijkt, en zijn bescherming komt haar duur te staan.

Emika zit gevangen in een web van verraad en de toekomst van de vrije wil staat op het spel. Hoe ver zal Emika gaan om de man van wie ze houdt neer te halen?

Ik was echt heel erg benieuwd naar het vervolg van Wildcard en ik heb wederom genoten van de fantastische setting en Emika als hoofdpersoon.

Expeditie Schetsboek

In Expeditie schetsboek laat Laura Brouwers, beter bekend als Cyarin (Instagram: @ Cyarine), zien hoe ze te werk gaat en geeft ze volop tips en tekenoefeningen. Laura staat bekend om haar schitterende illustraties: ze maakt prachtige illustraties in mangastijl, met een sexy tintje en een vleugje Disney. In haar boek vertelt ze ook over haar bijzondere carrière, haar motivatie, het wereldwijde succes van haar Instagramfeed, en laat ze zien wat haar inspiratiebronnen zijn. Een prachtig, inspirerend kijkboek vol kleurrijk artwork voor liefhebbers van tekenen en mangastijl.

Expeditie Schetsboek was een feestje om te lezen omdat het zo herkenbaar was en er zo veel prachtige tekeningen in staan! Daarnaast mocht ik de auteur interviewen en dat is altijd tof!

Vuurvolk

Malin woont in een afgelegen vallei in de Middenwerelden. De Orde overheerst: Chaos, magie en bijgeloof zijn ten strengste verboden. Maar Malin weet dat niet alles verloren is gegaan. Hun runenteken dat zij op haar hand heeft, bewijst dat. De dorpelingen denken dat het een teken van hekserij is.

Jaren geleden las ik Vuurvolk al eens, en toen vond ik het eigenlijk helemaal niet zo boeiend. Nu ik veel meer van de Noorse mythologie weet, kon ik veel meer plezier beleven aan het boek en dat deed ik dan ook met volle teugen!

Wat was jouw favoriete boek in november? 

Tags: ,

Divider

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.