Deze boeken spelen zich af in Schotland

Geplaatst op 19 december 2020 door Emmy in Boeken / 1 Comment

Ik hou van Schotland. Ik durf zelf wel te zeggen dat ik een beetje verliefd ben op dit prachtige land. Zodra ik er ben geweest, verlang ik er eigenlijk meteen weer naar terug. Net als Ierland voel ik me er ontzettend thuis.

Omdat we maar moeten hopen dat ik aankomende zomer met mijn gezin naar Schotland kan gaan, besloot ik een aantal boeken voor jullie op een rijtje te zetten die zich daar afspelen.

De reiziger cyclus – Diana Gabaldon

Outlanderfans opgelet: de boeken zijn het ook zeker waard om te lezen! Ze spelen zich niet allemaal af in Schotland natuurlijk, maar dit prachtige land blijft toch altijd een rol spelen. Dit is een romantische pil met een vleugje fantasie.

The Falconer – Elizabeth May

Fans van Sarah J. Maas’s A court of thorns and roses en van andere verhalen over de fae, zullen smullen van deze serie. Het is een soort steampunk fantasy en ik genoot er intens van.

Leef, lach, loch – Vanessa Gerrits

Toptalent uit Vlaanderen. Dit boek is om bij weg te zwijmelen. Niet alleen vanwege de hoofdpersonen, maar ook vanwege het heerlijke dorpje waarin het zich afspeelt. Dit is puur genieten van het Schotse uitzicht, geloof me! En helemaal fijn: deel twee is nét verschenen.

City of Ghosts – VE. Schwab

City of Ghosts is het eerste deel van Schwab’s middlegrade serie. Het gaat voornamelijk over de spookverhalen van Edinburgh en aangezien ik daar ontzettend van smul, was dit boek ook intens genieten!

De royals – Rachel Hawkins

(en Her royal highness). Deze boeken gaan over een fictief Schots koningshuis. Het is super zoetsappig, maar wel heel vermakelijk. Ik vond het leuk om bekende plekken van Edinburgh terug te zien in het boek.

Heb jij nog een aantal boekentips van boeken die zich afspelen in Schotland?

Tags: , ,

Divider

One response to “Deze boeken spelen zich af in Schotland

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.