Deze boeken leen ik van de mediatheek voor de zomer

Geplaatst op 6 juli 2023 door Emmy in Boeken / 0 Comments

Elke zomervakantie neem ik een aantal boeken mee van de mediatheek die ik graag wil lezen. Soms zijn dit wel 20 boeken (ik overdreef mijn eerste jaar nogal), soms maar vijf (zoals vorig jaar). Nu had ik de ambitie om er weer vijf uit te zoeken, maar het werden er iets meer.

Het is niet mijn doel om ze allemaal gelezen te hebben. Er zit geen moeten achter, want ik wil ook mijn eigen TBR lekker kunnen tackelen. Ik hoop er echt wel een paar te gaan lezen, omdat een deel van deze stapel bestaat uit boeken die bij ons in de bovenbouw gelezen worden. Ik heb de ambitie om elke maand een boek van school te lezen, met name de ‘literaire’ werken (of in ieder geval een poging doen tot), omdat ik mijn leerlingen graag wil kunnen helpen. Alleen door het boek te lezen kan ik er ook echt wat zinnigs over zeggen en het juiste boek aan de juiste leerling koppelen. Toewijding mensen, toewijding.

Confrontaties

Dit boek won niet alleen prijzen, maar wordt bij ons sinds afgelopen schooljaar in veel groepjes gelezen. Het verhaal lijkt me erg goed.

Lily

Niet alleen vanwege de naam, maar ook omdat het boek een prijs won. Daarnaast klinkt het verhaal ook erg goed.

Wie het mooist valt

Deze staat echt al heel lang op mijn stiekeme ‘wil ik eens lezen’ plank. Ik weet ook niet eens meer waarom ik hem destijds uitkoos. Ik ga het gewoon proberen en laat mezelf verrassen

Rode sneeuw in december

Ik ben dol op de historische romans van simone v/d vlugt en deze wilde ik al heel lang proberen!

Vervloekt

Oh kak. Dit is deel twee. Die lever ik dus maar weer in. Foutje! Ik wilde deel 1 toch wel lezen, maar dit is niet zo handig natuurlijk.

IJzerkop

Dit is een soort verhaal a la Mulan, maar dan in het leger van Napoleon. Ik heb het uitgezocht omdat dit boek dit jaar ook in een aantal groepen werd gelezen.

Het meisje met de luidende stem

Dit boek won ook een prijs en is op school met een hele klas 2e of 3e klassers gelezen nadat ik hem had aangeraden. Niet dat ik hem zelf al had gelezen… Daar moet ik maar verandering in brengen!

De aanslag

Om het af te leren nog twee echte literaire klassiekers die ik nog nooit heb gelezen. De aanslag wordt bij ons zo goed als verplicht aangeboden in een bepaalde klas en ik vind het niet kunnen dat ik hem niet gelezen heb.

De donkere kamer van Damoklas

Tot slot! Dit boek zou ik normaal nooit gelezen hebben, maar een collega verteld er keer op keer zo enthousiast over als ik bij haar het klasbezoek doe in havo 5. We bespreken om en om een boek voor de leeskringen en ik hoop dat ik in september wél kan zeggen dat ik dit boek gelezen heb.

Een flinke stapel, maar wel een haalbare stapel. In ieder geval om te proberen.

Heb jij nog specifieke zomerleesdoelen?

Tags:

Divider

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.