Decoratieve Boekige Zeepjes

Geplaatst op 19 augustus 2017 door Emmy in Merchandise / 5 Comments

Al sinds ik begon met Letters & Lights was het mijn droom om uiteindelijk te kunnen uitbreiden naar nog meer boekengoodies. Ik besloot echter om me eerst te focussen op kaarsen. Later kwamen er al wat kaarten en buttons bij. Maar het bleef kriebelen, want al heel lang wilde ik ook zeep en bruisballen toe gaan voegen aan mijn assortiment.

Ik besloot de gok te wagen en bestelde materiaal. Maar al snel liep ik tegen iets aan; cosmeticawetten. De regels rondom cosmetica zijn behoorlijk streng (terecht!) en om een product echt goed op de markt te zetten ben je meer kwijt dan alleen materiaalkosten en tijd; producten moeten daadwerkelijk getest worden. En dan niet eenmalig, maar bij elke andere kleur en geur. En dat is een kostbaar geintje.

Investeren in mijn bedrijf acht ik noodzakelijk. Dit doe ik met de kaarsen immers ook. Echter zou ik – voor ik mijn zeepjes op de markt zou kunnen brengen – al honderden euro’s moeten neertellen voor alleen een keuring. En dit geld heb ik niet. Daarom besloot ik de bruisballen weer in het water te gooien en me op zeep te richten. In een andere functie. Namelijk decoratief (als jij je handen er mee wilt wassen, kan dat natuurlijk wel gewoon). De hoofdfunctie is echter dat jij een lekker stukje zeep in je badkamer, toiletruimte, slaapkamer of boekenkast kan leggen.

En dus ging het feest op een andere manier toch door. Ik zette meteen een van mijn favoriete jeugdhits op (Man, I feel like a woman) om mijn succesje te vieren en begon met het rondmaken van al mijn plannen. Ik stelde zes verschillende decoratieve zeepjes samen. Zes personages die aandacht verdienen. Populaire personages, maar ook wat verrassingen.

Ik heb tot nu toe zes verschillende zeepjes samengesteld.

Allereerst Luna. Paarskleurig met paarse glitters, met de geur van lavendel. Er zitten zelfs lavendelbloemen in de zeep verstopt. Ik wilde deze Ravenklauwer ook graag eens in de spotlights zetten en dat is naar mijn beleving goed gelukt!

Ook maakte ik Jamie Fraser van Outlander. Ik ben dol op de serie (en op Jamie) en met de geur van kruiden zit ik denk ik helemaal goed. Tevens zitten en goudsbloemblaadjes in verwerkt. De zeep is groen met bronzen glitters. Op naar de Highlands!

Vervolgens kon Rhysand natuurlijk ook niet ontbreken. Hij ruikt net als de kaars naar jasmijn. Hij is blauw met zilveren glitters en het is heerlijk.

Ik wilde meer met tv-personages doen en daarom kwam Dean Winchester ook tot leven. Supernatural is immers mijn favoriete serie! Hij ruikt naar Sandelhout (lekker!) en is rood met zwarte glitters.

Vervolgens nog twee personages die vooral door TV bekend zijn geworden, maar allebei uit boeken komen. Daenerys uit Game of Thrones ruikt naar haardvuur (zoals de mockingjay kaars!) en is oranjebruin met zwarte glitters. En Sherlock sluit het af. Donkerpaars (zwart) met zilveren glitters, met de geur van leer. Jum!

Net als de kaarsen zorg ik ervoor dat het uiterlijk van het zeep past bij het personage in kleur en geur. Ook werk ik hier met personages in plaats van thema’s, al komt er misschien toch nog wel een hogwarts houses zeep…

Zeep maken is ontzettend leuk en ik doe het met veel plezier. Ook het maken van de labels – met subtiele verwijzingen van de personages en toch stijlvol – behoort tot een van mijn favoriete bezigheden. Het is heerlijk om te zien hoe alles uiteindelijk samenkomt.

Ik kan alleen maar hopen dat jullie ook enthousiast zijn geworden. Je kunt een zeepje bestellen voor 5 euro excl verzendkosten. En fijn; ze passen door de brievenbus! Ook op event zal ik ze meenemen.

BESTEL ZE HIER.

Tags: , ,

Divider

5 responses to “Decoratieve Boekige Zeepjes

  1. Ah wauw, ontzettend leuk dat je dit bent gaan doen! Die van Luna lijkt me wel heel tof om te hebben, als mijn huidige zeepje op is ga ik die misschien wel bestellen 🙂

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.