De Prins en de Lijfwacht (De Selectie #0.5 & #2.5) – Kiera Cass

Geplaatst op 18 maart 2015 door Emmy in Boeken, Recensie / 3 Comments

De Prins en de Lijfwacht (De Selectie #0.5 & #2.5) – Kiera CassDe prins & de lijfwacht | maart 2015
Aantal pagina's: 174
ISBN: 9789000343669
Uitgave: Paperback
Goodreads
four-stars

Het succes van de Selection-serie gaat door!

In De selectie moest America Singer haar geheime liefde opgeven en haar thuis verlaten om een felle strijd aan te gaan voor een kroon die ze niet wil. Maar ook prins Maxon had een andere liefde voordat de Selectie begon. Het verhaal van De prins opent de week voor de Selectie begint en volgt Maxon tot aan de eerste dag van de competitie.

Aspen Leger, opgevoed in een van de laagste kastes, heeft nooit durven dromen dat hij ooit in het paleis zou wonen als lid van de koninklijke wacht. Nu is hij daar en komt hij zijn vroegere liefde America tegen die deelneemt aan de Selectie. Het verhaal van De lijfwacht geeft lezers een kijkje in het leven van Aspen binnen de paleismuren en de waarheid over de wereld van de koninklijke lijfwacht die America nooit zal weten.

‘Ik ga nog even het vuilnis beneden wegbrengen,’ was mijn slechtste smoes ooit, terwijl ik mijn jas aanschoot en de vuilniszak achter me aansleepte. Stiekem wilde ik gewoon de brievenbus checken, want vandaag zou er een heel leuk pakje binnenkomen; de prins en de lijfwacht. Deze novellen met extra’s verscheen afgelopen zaterdag bij Van Goor.

Het pakketje was er inderdaad en ik besloot mijn andere boeken die ik tevoorschijn had gepakt aan de kant te schuiven; ik wilde meer Maxon en meer Aspen (maar vooral Maxon).

De eerste verhaal, De Prins, vond ik veruit het meest interessant. Maxon is een heerlijk personage dat mijn hart al vanaf de Selectie wist te stelen en wiens team ik meteen aanmoedigde. De Prins verteld de aanloop – en het begin van de Selectie – vanuit zijn perspectief. Ik vond dat dit echt een toevoeging was aan zijn persoonlijkheid. Zijn emotie en gedachten werden goed beschreven en het is grappig om America eens van een andere kant te bekijken.

De Lijfwacht vond ik wat minder, omdat Aspen met gewoon niet zo boeit. Toch brengt ook dit verhaaltje nieuwe inzichten. Bijvoorbeeld hoe het is om als bediende te leven, of als wachter en hoe het er achter de schermen allemaal aan toe gaat. Aspen deed me weinig, maar wederom was het interessant om America (en de hele situatie) vanuit zijn perspectief te bekijken.

Beide verhalen deden me – omdat je nu de kant van de jongens ervaart – denken aan de novellen van de Vrees me-serie. Maar ik vond dat deze heel wat meer inhoud hadden. De verhalen voelde verrassend compleet en bestreken ook een aardig deel van de boeken; bepaalde gebeurtenissen kwamen terug en dat vond ik leuk!

Naast de twee verhalen bevat het boekje nog meer extra’s, zoals een interview met Kiera Cass, de stambomen van de drie belangrijke personages (en een toelichting daarop) en een playlist voor De Selectie en de Elite.. Oh, en laat ik de lijst met de 35 uitverkoren meiden niet vergeten!

Al met al vind ik het een leuke toevoeging voor de serie. Het is echt leuk als je de boeken echt helemaal tof vond, om er nog net iets meer te leren. En daarnaast is hij net zo mooi als de andere boeken. Mijn dilemma is alleen: zet ik hem voor De Selectie, of na de One. Problems of a booknerd.

Door dit boekje heb ik extra zin in De Prinses, die dit jaar nog gaat verschijnen (ook in het Nederlands!). Het overbrugt voor ons Nederlanders mooi de tijd die we anders zonder boek zouden moeten wachten!

Is de prins en de lijfwacht een aanrader? Ja, als je genoten heb van de boeken zeker. Vond je de trilogie maar mwah, dan is het je geld misschien niet waard. Maar ik hou er van als een serie compleet is.. en heb zeker het gevoel dat dit boekje de eerste drie boeken completer maakt. Want het is heerlijk. Deze serie kan de extra dramatiek hebben. EN NU WIL IK DEEL 4!

four-stars

Tags: , , , , , ,

Divider

3 responses to “De Prins en de Lijfwacht (De Selectie #0.5 & #2.5) – Kiera Cass

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.