De avonturen met een peuter op een vakantiepark

Geplaatst op 21 mei 2022 door Emmy in Moederschap / 0 Comments

Vorig jaar mei waren Rob en ik 5 jaar getrouwd. Deze heugelijke mijlpaal wilde wilde ik natuurlijk vieren met een memorabel cadeau, dus gaf ik een weekendje weg. Een tijdlang hebben we getwijfeld. Rob wilde eigenlijk het liefst naar het strand, ik naar de bossen. Gingen we met z’n tweeën of juist met ons gezin? Totdat ik de knoop doorhakte en besloot dat we gewoon lekker met Lily naar een vakantiepark zouden gaan. Ik stuurde wat opties en we besloten Landal De Lommerbergen te boeken. We gingen precies een jaar later, met ons 6-jarige jubileum.

We hadden een kinderhuisje geboekt, wat chill is omdat je niet álles mee hoeft te nemen. En geloof me, je moet veel meenemen met een kind. Waar wij het zelf konden doen met een weekendtas met wat kleding en een boek, heb je voor een peuter al snel een paar tassen gevuld. Dat wordt wat als we naar Schotland gaan waar we géén kinderhuisje hebben.

Afijn. Wij vrijdagavond op pad. Het inchecken is digitaal geworden, dus we konden zo het park op en de deur openen met onze telefoons. Het huisje was netjes en van alles voorzien. Ondanks dat het een geschakeld huisje was, hadden we een groot stuk groen achter, waardoor er veel privacy was. Helemaal top dus.

Op dit park is alles te vinden. Een groot zwembad, een enorme speeltuin en veel leuke activiteiten voor jong en oud. In de plaza bevinden zich naast het zwembad en de indoor speeltuin ook een supermarkt, een a la carte restaurant, een ijskraam en een selfservice restaurant. In de namiddag kan je ook bij de snackbar en de foodtruck terecht. Genoeg aanbod dus voor de vele mensen.

Hoewel er veel beestjes waren en het huisje geen hor had bij de tuindeur, was het verder prima toeven. Het park is verder autovrij, maar omdat het druk was stonden er ook auto’s op het park geparkeerd. Wij in eerste instantie ook, totdat een Duitse vrouw helemaal lijp ging tegen ons. En dat terwijl we juist de auto aan het wegzetten waren? Het was wild.

Op zaterdag zijn we eerst naar Weert gereden, waar je een grote Edelstenen en mineralenwinkel kan vinden. Ik mocht hier een huwelijkscadeautje uitzoeken en ik wilde wat stenen inkopen voor Fantasy Fest. Daarnaast vond ik nog een paar andere mooie stukken die ik mee naar huis nam.

Aardbeien! Riep Lily toen ze op de heenweg een enorme aardbei zag staan. Het seizoen is volop bezig en dus waren er overal kraampjes met aardbeien en asperges aan de wegen te vinden. Ik besloot een straat in te schieten en kwam uit bij een boerderij met een klein winkeltjes met streekproducten. Daar hou ik van!

Daarna was het hoogtijd om terug te gaan naar het huisje, zodat Lily lekker even kon slapen. Wij deden buiten lekker een spelletje en rommelde wat aan. In de middag lekker naar de speeltuin en daarna wat eten in de plaza. En in de avond: Het Songfestival! Laat doken we in bed.

Op zondag bleven we op het park. In de ochtend zijn we naar de kinderboerderij geweest, omdat kindjes dan mogen helpen voeren. Lily kreeg een emmertje met wat voer en vond het reuze spannend, maar heeft uiteindelijk een geitje uit haar hand laten eten.

Daarna zijn we naar het zwembad gegaan en hebben we tot het middaguur gezwommen. Toen was Lily het weer zat.

Beide middagen ben ik zelf ook in slaap gevallen, want ik was behoorlijk moe na al die intensieve weken. Als je weg bent zegt je lichaam veel sneller dat het genoeg is en dat merkte ik. En hoewel een deel van mij het zonde vond, vond ik het ook erg lekker.

Op zondagavond genoot ik nog even van het heerlijke bad en skipte ik door vermoeidheid en hoofdpijn de meditatie die ik wilde doen in de volle maan. (Tja, het leek me zo lekker in deze bosrijke omgeving). Ik ben lekker een beetje op tijd naar bed gegaan.

Maandag was het dan weer thuis om alles in te pakken, de boel bij elkaar te vegen en naar huis te gaan. Rob had heerlijk een ATV dag en daarom konden we tot nu blijven. Uitchecken ging ook heerlijk via de app en thuis aangekomen begon het gewone leven weer.

We hebben een heerlijk weekendje weg gehad. Op een of andere manier duren de dagen dan veel langer en voelt het alsof je meer dan een weekend weg bent geweest.

Met kinderen vind ik dit park een dikke aanrader. Het heeft alles wat je maar nodig hebt en ligt in een mooie bosrijke omgeving. Ik ben ontzettend blij dat we zijn gegaan (en dat ik een eekhoorn heb gezien).

Tags: ,

Divider

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.