Coloring web graphics

Geplaatst op 21 februari 2013 door Emmy in Boeken, Recensie / 3 Comments

Coloring web graphicsDesigning Web Graphics Point Two | 1996
Aantal pagina's: 447
ISBN: 9781562056698
Goodreads
four-stars

The Web can become a color minefield because of the many variables that affect how color is displayed. This book is the essential source that breaks down how to properly use color on the Web and includes browsersafe, electronic color palettes that can be loaded into Photoshop and used in any graphic file.
-- Includes browser-safe color palettes and groupings of compatibly safe colors that are presented in full-color for design evaluation and application
-- CD-ROM contains over 4,000 ready-to-use electronic browser-safe colors and palettes

Iedereen die mij op goodreads volgt, zal wel gemerkt hebben dat ik een paar ‘lesboeken’ op mijn currently reading shelf heb staan. Boeken die ik lees voor de lol, maar ook boeken die ik lees voor mijn scriptie, afstudeerprojecten of andere schoolse projecten.

Nu moet ik bekennen dat ik de schoolbieb vaak vermeden heb (waarom weet ik niet), maar nu leen ik al een aantal maanden steeds enkele boeken om verder te leren. Zo las ik pas het boek ‘coloring web graphics’, wat geschreven is door Lynda Weinman en Bruce Heavin.

Coloring Web Graphics: With CDROMEen boek over webkleuren. Je zou zeggen dat dit weinig nieuws zou brengen, omdat photoshopgebruikers meestal al veel met kleuren werken. Toch was dit een leerzaam boek, ondanks de gedateerdheid. Je merkt namelijk duidelijk dat het boek gemaakt is toen de webdesign pas net opkwam en daarom wordt juist de basis van kleuren heel goed besproken.

Dit boek heeft een aantal hoofdstukken die steeds een bepaald thema dat je kan linken aan kleurgebruik op het web. Zo komen de basis van kleuren aan bod, maar ook hoe je browser-veilige afbeeldingen kunt gebruik in diverse programma’s. Stiekem best handig! Daarnaast wordt het boek leuk vormgegeven met kleurrijke illustraties.

Zeker omdat ik voor een van mijn afstudeerprojecten een website wil gaan maken, was dit een erg leerzaam boek. Het meeste wist ik al, maar het was goed om die kennis weer eens op te halen. Er worden goede voorbeelden gegeven die duidelijk worden weergeven met afbeeldingen en handige tips. Een echte aanrader voor iedereen die veel met webdesign doet! En de CD-rom bevat een hele boel clip-arts en voorbeeld swatches achterin, die ook allemaal in het boek staan afgedrukt.
 

four-stars

Tags: , , ,

Divider

3 responses to “Coloring web graphics

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.