Club Lees van de VPRO

Geplaatst op 18 november 2023 door Emmy in Boeken / 0 Comments

De VPRO is een leesclub gestart met jonge influencers en creatieve makers. Elke maand kiest één van de leden een boek uit. Wat bijzonder is aan deze leesclub is dat iedereen mee kan lezen via de app: het boek is gedurende een maand gratis beschikbaar en voorzien van opmerkingen, vragen en filmpjes. Als gebruiker kan je ook zelf commentaar achterlaten en in contact komen met de vier deelnemers. Naaz heeft het eerste boek gekozen (10 minuten 38 seconden in deze vreemde wereld) en stelt gebruikers allerlei vragen over de inhoud van het boek. 

De leesclub is vooral opgezet voor jongeren die net dat steuntje in de rug nodig hebben om een boek uit te lezen. De makers proberen van het lezen een sociale ervaring te maken en er is een duidelijke deadline. 

Wellicht zitten er interessante titels tussen om in de les te bespreken. Ook zal de manier van actief vragen stellen bij bepaalde fragmenten leerlingen kunnen motiveren om actiever te lezen. 

Club Lees is te volgen op Instagram en TikTok. Half november is de eerste online meet-up waarin het boek wordt besproken en het nieuwe boek wordt aangekondigd. 

Voor meer informatie: https://www.vpro.nl/programmas/club-lees

Ik heb de app voor mijn werk gedownload en hoewel ik liever niet op mijn telefoon leest, ziet het er goed leesbaar uit. Het heeft wel een hoog flits gehalte – a la TikTok – en daar ben ik minder van, maar wie weet dat het bepaalde jongeren toch kan helpen om eens een boek uit te lezen. Het community-gevoel ervaar ik wel als positief. Het is erg laagdrempelig om mee te doen en dat zal veel jongeren aanspreken. Ik ben erg benieuwd hoe dit zich zal ontwikkelen!

Heb jij Club lees al gedownload?

Tags:

Divider

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.