Boekenfreak

Geplaatst op 22 januari 2013 door Emmy in Boeken / 2 Comments

Soms denk ik: heb ik niet teveel boeken? Twee seconden later wuif ik die gedachte alweer weg, want boeken heb je nooit genoeg! Het is alleen jammer dat ze zo veel plek innemen… Want het boekenkastje dat ik hier bij mijn moeder heb, is ondertussen overvol en tja… dat is maar een klein gedeelte van mijn boekenverzameling….

Hier zie je mijn huidige boekenkast. Hij puilt een beetje uit, omdat ik alsmaar nieuwe boeken koop en krijg. Haha. De onderste plank staat vol met graphic novels, prentenboeken en andere ‘kunstzinnige’ boeken. Met rechts een paar leesboeken die niet op de andere planken paste. Ook staan er tijdschriften als de flow en de aniway op deze plank. Links zie je het prototype van het spel dat ik met Imogen maakte en mijn onofficiele LP-hoes die ik op school maakte van de band Omnia.

De plank erboven staat dubbel en is bijna helemaal vol. Er staan allerlei series en losse boeken op. Wellicht herkennen jullie er wel een paar!

Daar weer boven staat de rij boeken die ik nog moet lezen. Vanaf links is het welke boeken ik als eerste wil gaan lezen: City of Ashes dus! Gevolgd door de Ijzerprinses, Passie en De Wetten van de Magie deel 2. Heel wat leesvoer nog dus!

Bovenop de kast staat een schoenendoos met nog wat boeken die niet echt meer op de middelste plank paste. Oeps!

Naast de kast zie je mijn cd’s (ja ik heb gewoon cd’s! Ik sponsor goede artiesten graag) en daar weer naast staat een mand met wat tijdschriften en andere boeken die ik nog moet lezen. Dit zijn vooral boeken met de conceptart van films als de Lord of the Rings.

Ja, je kan wel zeggen dat ik het fijn vind om mijn boeken op een logische plek neer te zetten…

Ik heb, toen ik nog op mezelf woonde, een lijst gemaakt met alle boeken die ik heb. Daarin staat ook of ik ze gelezen heb, maar ook of ze hier bij mama is de kast staan, of in een doos zitten in de opslag. Pas werkte ik hem bij, omdat ik weer wat boeken had gekocht, en ik zag dat ik al zeker bij de 300 boeken ben. Oeps? Tel ik daar mijn mangapockets en graphic novels bij op, dan zijn het er minstens 400. Nog meer oeps? Maar ik zou het echt niet over mijn hart kunnen verkrijgen die boeken weg te doen! Ja, misschien een paar die ik heb en waarvan ik weet dat ik ze niet leuk vind en waarvan het plekje beter opgevuld kan worden door wel een geliefd boek. Maar dan nog! Het zijn boeken! Fijne boeken!

Ook al nemen ze veel ruimte in en heb ik hier bij mama eigenlijk al te weinig kastruimte voor mijn geliefde boeken, ik hou van boeken! Een huis zonder boeken zou ik echt verschrikkelijk vinden! Mijn boeken neem je niet van me af, echt niet!

Tags:

Divider

2 responses to “Boekenfreak

  1. Ik heb zelf inmiddels 4 boekenkasten staan en dan staan de boeken nog in dubbele rijen en ik heb nog 2 dozen vol… er komt steeds maar van alles bij. Boeken die ik niet nog een keer zou lezen, zoals chicklit, verkoop ik nog wel eens online of bij een tweedehandsboek winkel. Of ik geef ze door aan iemand anders. Anders wordt het echt te gek.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.