Blogs in de spots: de winnaars

Geplaatst op 7 maart 2016 door Emmy in Blogspiratie / 35 Comments

Een tijdje terug deed ik een oproep om je favoriete boekenblogs te nomineren. Elke maand zette ik namelijk wel leuk mijn favoriete blogs in de spotlights, maar dat betekent natuurlijk niet dat jullie ze ook heel leuk vinden! Vandaag maak ik dan eindelijk de winnaars bekend. Standaard zijn er drie winnars, maar in sommige gevallen werden het er meer. Bij elke winnaar plaats ik ook iets wat er over deze blog gezegd werd.

Er waren 32 inzendingen voor Blogs in de spots, wat ik ergens niet heel veel vond, maar aan de andere kant: iedereen die wilde stemmen, heeft het gedaan. Niet iedereen heeft elke categorie ingevuld, maar dat was natuurlijk geen probleem.

Mocht je er nu tussen zitten, zet dan vooral de button op je website!

Dit zijn jullie favorieten geworden…

Favoriete nieuwe blog

bidsnieuw

“All The Feels! Ik ben goed het haar bevriend en nou ja, haar blogjes stralen precies dezelfde persoonlijkheid uit als in het echt! Ik wil haar dus heel graag nomineren, want ik lees telkens opnieuw met veel plezier haar blogjes!”

“https://wonderstruckbooks.wordpress.com/ Ik vind vrijwel elke post op deze blog interessant. Valerie weet de lezer te boeien en ik vind dat ze daar meer waardering voor verdient. Als het aan mij ligt verdient ze een plaatsje in de spotlight ^^”

“My Pink Fairytale – Rowan Voor een nieuwe blogger is de kwaliteit van deze blog erg goed. Ik vind haar schrijfstijl erg fijn lezen en waardeer de diversiteit van haar artikelen. Of het nu boekreviews zijn, reisverslagen of persoonlijke verhalen – ik lees alle blogposts met veel plezier.”

“Cinderellis. Ik volg Ellis al toen ze haar blog Door Ellis had, maar ik heb het gevoel dat haar nieuwe blogrichting haar beter ligt. De combinatie van persoonlijke dingen en recensies is perfect voor zo’n spontane meid als zij :-)”

Favoriete oudere blog:

bidsoud

“Zwartraafje. Ik volg haar ook al jaren en mijn boekensmaak komt goed overeen met die van haar. Op die manier kom ik veel te weten over nieuwe boeken. Maar daarnaast heeft ze ook altijd van die originele categorieën die wel boekgerelateerd zijn.”

“www.adorablebooks.nl nomineer ik. Dit zijn 4 super leuke en gezellige meiden die elke dag meerdere artikels plaatsen. Ze zijn onwijs actief en ze schrijven eerlijke recensies! Door hun heb ik meerdere boeken niet en juist wel gekocht!”

“De Pagina Omslaan – Sanne De Pagina Omslaan springt er voor mij echt uit in de boekenblog community. Deze blog is kwalitatief enorm sterk en wordt gekenmerkt door veel inhoudelijke posts. Bovendien weet Sanne keer op keer met vernieuwende verhalen te komen. Ze schrijft reviews over wat minder bekende boeken – fijn die originaliteit – en wijt ook veel toffe blogposts aan blogtips of praten over bloggen.”

“Dat zal kwanteinwonderland zijn! Ze is super aardig tegen iedereen en doet zo haar best!”

“Tja, dat is dan Zon en Maan denk ik, haha! Die keuze wordt niet beïnvloed omdat deze award door jou georganiseerd wordt, Emmy, maar echt omdat jouw recensies ook goudeerlijk zijn. Je draait niet om de feiten heen, en dat is iets wat ik heel knap vindt. Jouw recensies doen hetzelfde als die van Vivian!”

Favoriete kleine blog:

bidsklein

“Feel the future, Angelica’s blog is nog niet super bekend in boekblogwereld en dat vind ik erg jammer. Zij schrijft niet alleen fijne recensies, maar ook haar filmpjes zijn erg leuk om te bekijken.”

“The Book Review van Vivian. Haar blog biedt een mooie evenwicht met de andere luchtigere blogs die ik volg. Ik vind het knap hoe ze haar mening rond een bepaald onderwerp erg gedetailleerd uitwerkt in blogposts.”

“www.duntax.nl. Mariëlle heeft heel veel ervaring met schrijven en dat is in haar blogposts te lezen. Ze schrijft goede recensies waar je echt iets aan hebt. En ze is gewoon super gezellig op haar blog.”

“Met het oog op de toekomst van Marcia! Ik ben gek op het dystopische genre, dus ik bezoek haar blog erg vaak. Jammer vind ik het dat ze vaak boeken behandeld waarvan ik denk ‘WOW, die wil ik lezen!’, maar dan zijn ze niet naar het Nederlands vertaald. Maar daar kan Marcia natuurlijk niks aan doen :P. Uitgeverijen in Nederland moeten gewoon meer boeken gaan vertalen!”

Favoriete grote blog:

bidsgrote

“Leesmee. Esmee schrijft altijd heel eerlijke recensies en is ook een super lief persoon in real life. Zij verdient het!”

“Een Letter Meer Graag – Anneke Anneke onderscheidt zich in de boekenblog community door het schrijven van zeer kwaliteitsvolle recensies en haar interessante keuze van boeken. Ze weet Young Adult af te wisselen met Literatuur en laat op deze manier haar persoonlijkheid goed doorschemeren.”

“Zonenmaan.net. Je eigen blog Emmy. Hoewel je altijd heel bescheiden over komt mag je echt trots zijn op je blog. Je hebt leuke topics en ik vind het altijd leuk je recensies te lezen. Je geeft goede tips en bent geen arrogante blogger. Chapeau voor jou blog Emmy, jij bent een inspiratie!”

“De Pagina Omslaan/Sanne Wat een held is zij, wow. De humor en persoonlijkheid spat van het scherm af, en alles wat ze schrijft is ontzettend origineel. Ik heb nog nooit een stuk van haar gelezen waardoor ik niet spontaan moet glimlachen. Daarbovenop blijft ze heel erg down to earth en chill over het feit dat ze veel volgers heeft. Ik wist niet eens dat ze zo veel volgers had, moet je nagaan! Yup, Sanne is leuk.”

“http://www.serendipitybooks.nl Is eigenlijk gelijk aan het waarom van de andere. Zij werkt zo hard aan haar blog! Is altijd vriendelijk. Staat altijd voor je klaar met tips en neemt ook tips van anderen aan. Naast recensies heeft ze ook veel andere artikelen die erg leuk zijn. Haar mening komt niet altijd overeen met die van mij maar ze schrijft helder waarom ze iets vind. en ik waardeer haar mening erg.”

“Oh My Book vind ik erg leuk om even rond te neuzen. Soms organiseren ze een readathon, en dat vind ik echt superleuk!”

“Lieke (Make it personal), zij blogt lekker gevarieerd, maakt fantastische foto’s en haar recensies/artikelen lezen lekker weg.”

Mooist vormgegeven:

bidsvormgeving

“Booknuts! Ik weet niet waarom, maar ik hou echt van hun vormgeving. Het heeft iets unieks!”

“Cinderellis. Ik vind deze blog zó mooi vormgegeven en het logo is ook echt om te kwijlen.”

“Leave No Story Behind. Ik vind Lisa’s blog zo rustgevend met die kleurtinten.”

Favoriete vlogger:

bidsvlog

“https://www.youtube.com/channel/UCz62I7ZaWgK1BVv_yOgl80g Fleurine is pas net begonnen met YouTube maar toch al erg actief. Ook is ze een van de eerste Nederlandse booktubers die elke week filmpjes plaatst. Ze verdient meer abonnees!”

“CinderEllis – Ellis. Ik kijk geen vlogs; persoonlijk vind ik het enorm saai om 10 minuten lang te kijken naar iemand die voor een boekenkast zit en tegen de camera praat. Voor Ellis maak ik echter altijd een uitzondering, haar filmpjes zijn zo enthousiast – daar word ik altijd vrolijk van!”

“Nanouk van Dutch book chick. Ik moet eerlijk zijn dat zij op dit moment de enige Nederlandse vlogger is die ik volg maar ik kijk haar videos altijd met veel plezier.”

Meeste persoonlijkheid:

bidspersoon

“http://kwanteinwonderland.com/ Kwante verzint altijd nieuwe en leuke dingen en laat altijd goed haar passies zien! Echt fantastisch!”

“CinderEllis – Ellis. Ook in deze categorie ga ik stemmen op Ellis. Haar recensies hebben altijd een heel persoonlijke ondertoon en ook haar artikels zijn enorm leuk om te lezen. Als lezer krijg ik het gevoel alsof ik Ellis in real life ken. Ook in haar filmpjes is Ellis altijd haar enthousiaste zelf. Een blog om vrolijk van te worden!”

“NerdyGeekyFanboy Joost is natuurlijk een persoonlijkheid op zich 😉 Zijn blog representeert mooi al zijn passies. Zo heeft hij het ook vaak over manga of cosplaying: dingen waar ik minder mee heb, maar waar hij wel gepassioneerd over is. Net omdat hij vaak afwisselt, blijf ik hem volgen voor de dingen die me wel interesseren.”

“Hier heb ik voor Lieke gekozen. Misschien niet zo zeer door haar schrijfstijl maar ze slaagt er wel perfect in om haar voorkeuren en passies naar voren te laten komen in haar blogposts. De terugkerende rubriek waarin ze persoonlijke vragen beantwoord zorgen er ook voor dat we haar steeds beter leren kennen.”

“Leave no story behind, omdat de humor van Lisa gewoonweg zalig is en dat legt ze in elk artikel, elke recensie als een rode draad. Als ze gepassioneerd is door een boek lekker fangirlen, maar ook niet beroerd om eerlijk te zijn als het slecht was!”

Favoriete Vlaamse boekenblog

bidsvlaams

“The Confession of a Book Nerd/Audrey Ze schrijft leuke en enthousiaste stukken, maar is ook erg aanwezig in de community. Zo komt ze vaak naar events, heeft ze onlangs haar eigen boekclub opgericht en is ze ook aardig aanwezig op Facebook en andere social media. Daarom is ze mijn favoriete Vlaamse boekenblog!”

“Mijn B.I.E.B. (Mijn Brein is een Boekenkast). Ze is heel onzeker, maar dat is nergens voor nodig. Haar teksten zijn fantastisch en vaak met een heerlijke vleug humor.”

“Liesbeth van Zwartraafje. Ik vind haar en haar blog zo leuk! Ze schrijft heel fijn en over alle soorten boeken, altijd fijn om haar mening te lezen.”

Favoriete Nederlandse boekenblog

bidsnl

“Leave No Story Behind. Lisa brengt me echt regelmatig aan het lachen. Ik vind het ook heel leuk dat ze vaak antwoord wanneer mensen een reactie achterlaten op haar blog. Haar recensies zijn soms zo enthousiast dat je zelfs een boek zou willen uitproberen dat je normaal niet echt aanspreekt.”

“Nerdy geeky fanboy, gewoon omdat Joost de enige jongens boekblogger is die super actief is in het boekenwereldje. Hij is niet alleen online hilarisch, maar ook in het echte leven.”

“http://kwanteinwonderland.com/ Omdat ik altijd geniet van iedere post en ze leuke ideeën heeft ^^”

Favoriete YA boekenblog

dibsya

“http://burnmybook.nl/ Omdat zij leuk schrijft en veel YA bespreekt en nu ook een Evenement organiseert! YAA Young Adult Almere Erg leuk en goed bedacht!”

“Nerdygeekyfanboy. Want.. JOOST.”

“Nerdygeekyfanboy! Ik vind zijn recensies en artikels zoals het bloggerroddelboek echt geweldig! Hij blijft echt helemaal hoe hij is en hij is gewoon altijd vriendelijk als je iets naar hem stuurt! En hij heeft ook mijn boek door Veronica Roth laten signeren, dus is hij echt wel awesome!”

“Zon en Maan – Emmy Zon en Maan is een heel actieve boekenblog, waarop enorm veel recensies verzameld staan. Als ik twijfel over een boek, dan neem ik zeker een kijkje op de blog van Emmy. Ook haar persoonlijke verhalen en columns lees ik graag. Daarnaast vind ik het tof dat Emmy zoveel leuke dingen organiseert, zoals de Boeken Adventskalender. Al met al een blog doordringt van persoonlijkheid, met veel afwisseling in de artikels.”

“ZonenMaan/Emmy Waar Crowley King of Hell is, is Emmy Queen of YA. Lekker recht voor je raap, “ik zeg wat ik zeggen wil en het boeit me niet wat jij daar van vindt”. Yup, kan ik wel waarderen!”

Favoriete non-YA boekenblog:

bidsnonya

“Kletspraatjes.com. Lilian schrijft een blog waarin ik me thuis voel. Een heel fijn stukje internet.”

“Oh My Book. Zij hebben de meest uiteenlopende genres op hun blog, maar ik kom daar vooral voor de niet-recensies. Dus bijvoorbeeld hun wrap-ups, TBR lijstjes of andere boekgerelateerde artikelen.”

Gemiste categorie:

“Veel bloggers doen ook veel voor de Nederlandse YA community. Misschien zou daar een categorie leuk mee zijn. “Meest actief op …” of “Gezelligst op social media” of zoiets dergelijks. Of “Grappigst op twitter””

Middelgrote blogs? Er zijn heel veel blogs die er tussenuit vallen en bijv. meer dan 100 maar minder dan 300 hebben of meer dan 1 jaar en minder dan 3 jaar. Ook hier kan ik weer vele blogs noemen die favoriet zijn van mij.”

“Minst leuke blogs” (dat zou een beetje cru zijn, hea?)

“Blog door een jongen.”

“Uh ja? De categorie; Emmy is echt een genie in leuke dingen bedenken. Girl you rock!“

“Thrillers”

“Beste blog op basis van recensies.”

Mocht je nu denken; ‘deze blog mag ook niemand missen!’, laat deze dan achter bij de reacties! Mocht je een blog hebben en je afvragen of er ook op jou gestemd is en wat er gezegd is, neem dan even contact met me op!

Volgend jaar weer?

 

Tags:

Divider

35 responses to “Blogs in de spots: de winnaars

 1. Favoriete nieuwe blog? Wow. Gewoon… Wow.
  Ik had om eerlijk te zijn helemaal niks verwacht, dus dit komt redelijk als een verrassing.
  Ik voel me geliefd nu. Goed concept, Emmy, goed concept :’).

  Gefeliciteerd aan alle andere winnaars!!!

  En ik werd als eerste genoemd. Hehe. Lang leve het alphabet.

 2. Ik ben stiekem wel nieuwsgierig of ik ertussen stond. Waarschijnlijk niet 😉
  Een categorie ‘leukste gedeeltelijke boekenblog’ zou ook leuk zijn trouwens (a)

 3. Gefeliciteerd aan alle winnaars! En leuk om veel van mijn eigen quotes terug te zien 😀 Ga je ook nog bekendmaken hoeveel stemmen iedereen kreeg?

 4. Gefeliciteerd! Leuk om te lezen hoe enthousiast mensen zijn over boekenblogs. Mijne staat er dan misschien niet bij, maar ik vind het tof om te lezen dat mensen boekenblogs in het algemeen waarderen!

 5. Ik zit hier ontzettend te glunderen. Een super dikke merci voor jou Emmy omdat jij deze Blogs in de spots hebt georganiseerd en voor de mensen die Zwartraafje nomineerden. Uiteraard ook een super dikke proficiat voor de andere winnaars. Leuk dat je de motivatie er ook bij hebt vermeld

 6. Tamara TS

  Van harte gefeliciteerd winnaars! Ik ben het heel erg met deze lijst eens. Enkele blogs ken ik nog niet, maar degenen die ik uit de lijst ken, zijn stuk voor stuk toppers, allemaal met hun eigen kwaliteiten en variatie. Ga zo door zou ik zeggen, jullie inspireren mij om nog meer te willen lezen!

 7. Echt zo ontzettend leuk, bloos van hier tot Tokio en weer terug! Bedankt Emmy voor het organiseren en natuurlijk alle stemmers voor jullie stem!!! En gefeliciteerd alle andere bloggers ♥

 8. Jet

  Wat leuk om te lezen, dit! En er staat een quote van mij bij, haha! En Emmy, ik snap waarom je je blog tussen haakjes zet, maar jij hoort er ook gewoon bij, hoor!
  Ik zou dit volgend jaar zeker weer doen! En gefeliciteerd, winnaars 🙂

 9. Wauw! Ik ben zó verbaasd dat ik een winnaar ben in de categorie favoriete nieuwe blogs, maar wauw. Wat een enorme eer!
  Alle andere winnaars: ontzettend gefeliciteerd!
  En lieve Emmy, super leuk dat je dit georganiseerd hebt!

 10. Gefeliciteerd aan alle winnaars 😀 Allemaal dik verdiend! En wat een mooi concept 🙂 Dat verdient ook een extra applausje voor Zon en Maan *begint met klappen* Volgend jaar weer? 😀

 11. Nancy

  Proficiat aan alle winnaars!
  Jullie bloggers zijn belangrijk voor de niet-bloggers zoals mij om op de hoogte te blijven.
  Ik zie ook een paar quotes van mezelf 🙂
  Enne Emmy, ik heb je blog ook 2-maal genomineerd. Jouw blog mag ook in de spots staan, ook al organiseer jij dit onderzoek. Je hoort bij de top net zoals verschillende anderen 😀

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.