Blogs in de spots: nomineer je favoriete blog!

Geplaatst op 24 januari 2016 door Emmy in Blogspiratie / 31 Comments

blog in de spots

Vorige week kreeg ik te horen dat ik op een grote internationale Young Adult website was uitgeroepen als een van de Young Adult blogs van het jaar 2015. Als enige niet-Engelse blog. Dit vond ik zo’n eer dat ik er nog een beetje ontroerd door raak, als ik er over praat. Het voelt als een extra motivatie om elke dag te werken aan mijn stukje internet. Ik geniet er echt intens van en hoop dat jullie met veel plezier Zon en Maan blijven bezoeken.

Zoals jullie weten, hou ik er ook van om andere boekenblogs in de spotlights te zetten. Elke maand kies ik drie boekenblogs waarvan ik het waard vind om ze te delen, omdat ze boeiende recensies plaatsen of juist heel creatief zijn met andere artikelen. Ik zie de boekbloggercommunitie als een groep met kansen en een groep vrienden. En ik vind ook dat sommige bloggers meer aandacht verdienen. Dus, geïnspireerd door die ene award, besloot ik ook zoiets te gaan doen voor Nederlandse en Vlaamse boekbloggers.

Ik heb een aantal categorieën bedacht en wil jullie vragen jullie favoriete blogs op te schrijven in onderstaand formulier. Eind februari zal ik dan van elke categorie de 3 meest genoemde blogs noemen. Zij zijn door jullie gekozen en het dus écht waard om bekeken te worden.

Wees eerlijk. Wees kritisch. Noem iedereen waarvan je vindt dat hij of zij het verdiend. Vul per categorie maar één blog in en motiveer je keuze.

De categorieën zijn:

– nieuwe blog (minder dan een jaar oud)
– Oudere blog (ouder dan 3 jaar)
– grote blog (meer dan 300 bloglovin’ volgers)
– kleine blog (minder dan 100 bloglovin’ volgers)
– vormgegeven blog
– vlogger
– leukste persoonlijkheid
– Vlaamse blogger- Nederlandse blogger
– Favoriete YA boekenblog
– Favoriete non-YA boekenblog

Heel veel succes en plezier met invullen! Ik kijk ontzettend uit naar jullie bijdragen en zal ze dan ook met veel plezier lezen.

Tags: ,

Divider

31 responses to “Blogs in de spots: nomineer je favoriete blog!

 1. Wat een super leuk idee! Ik vind het moeilijk om nu meteen een keuze te maken, maar ik ga deze post opslaan zodat ik er nog even over na kan denken 😉 Ga je voor het sluiten van de stembussen nog een reminder posten op twitter ofzo? Anders ben ik bang dat ik het ga vergeten..

 2. […] Ja hoor, hier is Emmy nog is. Je hebt awards in alle maten: de BAFTA Awards, de MTV Movie Awards … zelfs de Golden Raspberry Awards. Een bloggers award die was er bij mijn weten nog niet. Toch niet in België of Nederland én daar brengt Emmy nu verandering in. Op haar blog kon je immers jouw favoriete bloggers nomineren in verschillende categorieën. […]

 3. Grappig! Ik merk dat er toch een grote overeenkomst is tussen de genomineerden. Het zijn ‘recensie bloggers’, d.w.z. ze lezen, beschrijven en oordelen over een (vaak nieuw gekocht) boek en dat is vrijwel altijd fictie (proza/roman).
  Mijn blog voldoet in geheel niet aan deze beschrijving. De boeken die ik bespreek zijn vaak (heel) oud. Vaak gaat het over het boek als object. Niet alleen over de inhoud, maar ook over de band, vormgeving, de historische betekenis en het verhaal achter het boek.
  Ik ben niet zo geïnteresseerd in awards of volgers (ook niet op twitter).
  Belangrijker dan een award vind ik dat de Koninklijke Bibliotheek mijn blog – naast vele anderen – digitaal bewaard voor de toekomst (zie hier: https://www.kb.nl/organisatie/onderzoek-expertise/e-depot-duurzame-opslag/webarchivering).
  Belangrijker dan volgers vind ik mede ‘bibliofielen’, waarvan er helaas maar weinig zich in blogs manifesteren.
  Op mijn blog-gebied ben ik de grootste in Nederland, sinds april 2009 actief, meer dan 300 artikelen (thans 1 per twee weken) en ca. 5.000 bezoekers per maand.
  Mijn naam?

  Perkamentus Antiquarius

  • Beste Perkamentus,
   Leuk dat u reageert! Ik ben wel benieuwd hoe u op mijn blog bent gekomen, gezien uw interesses eigenlijk elders liggen. Het is dan ook niet zo gek dat de bloggers die voor blogs in de spots genomineerd zijn, vallen onder de ‘recenserende’ en vooral ‘young adult’ blogs. Dit zijn immers de bloggers die ik zelf ook bezoek en waar ik zelf ook een onderdeel van ben. En daar is niks mis mee, toch? Zolang we allemaal de liefde voor boeken maar verspreiden.
   Overigens zijn er heel veel meer blogs benaderd voor de webarchivering. Gelukkig blijft alles wat je online zet ook zonder archief gewoon online te vinden. Mijn eigen voorkeur? Mensen met wie ik mijn liefde voor boeken elke dag kan delen.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.