Blog Hop #8 | Winacties met boeken die je niet leuk vindt

Geplaatst op 20 december 2014 door Emmy in Boeken / 3 Comments

Ik vind het echt heel leuk dat Joany’s blog hop terug is, en zeker deze 8e editie past enorm binnen deze feestmaand op Zon en Maan. Deze keer is de vraag namelijk: Organiseer jij wel eens winacties met boeken die je niet leuk vond? Ik wil meteen even heel stelling zijn dat er twee takken zijn binnen deze vraag: winacties met boeken die ik nog niet heb gelezen en winacties met boeken die ik niet leuk vind.

Bij beide geef ik eerlijk toe: ja. Niet alle boeken liggen binnen mijn straatje en ook af en toe krijg ik de mogelijkheid een winactie te organiseren bij een boek dat ik zelf niet ken. Dit laatste probeer ik te vermijden, maar zeker met evenementen als de Boeken Adventskalender, kan je er niet altijd om heen. Hoe veel ik ook lees, ik kan niet alles lezen voor een bepaalde tijd. Vaak lees ik het boek later alsnog.

Wat betreft boeken die ik niet leuk vind; tja. Dat ik hem minder vond, betekent nog niet dat een ander hem niet leuk zal vinden. Ik probeer zelf bij ook een kritische recensie de goede punten te benoemen om mensen die het wel trekt aan het lezen te krijgen. Waarom zou dit dan bij een winactie niet kunnen? Er zitten dit keer ook boeken tussen die ik zelf twijfelachtig vond, maar anderen houden er misschien juist van! En zo kan ik ook mensen blij maken met boeken uit mijn kast die ik anders weg zou doen. Zonde toch? Nee.. Echt verschrikkelijke boeken zal ik niet weggeven, maar die heb ik vaak ook niet. In het geval van de BAK hebben uitgevers me soms zelf een keuze laten maken tussen welke prijzen ik mocht aanbieden, dan krijg je volgens mij automatisch boeken die beter bij je passen. Maar toch hou ik voornamelijk jullie wensen in mijn achterhoofd.

In het geval van een winactie van een boek dat ik niet ken, probeer ik me toch aardig in te lezen. Ik zal nooit een aanbod aannemen over een boek wat totaal niet binnen de doelgroep past, want dat vind ik alleen maar zonde. Onlangs was daar bijvoorbeeld de winactie van Danubia. Ik had de keuze tussen een aantal boeken en deze leek mij persoonlijk gewoon het meest interessant. Ik kon alleen maar hopen dat jullie allen voldoende van geschiedenis hielden om ook mee te doen, en dat lukte aardig! Soms moet je immers een gokje wagen!

Joany beschreef een gebeurtenis waarbij iemand een boek via haar won die ze uiteindelijk niet prettig vond en Joany had dit boek zelf niet gelezen. Ik snap dat dit ongemakken met zich meebrengt.. Maar ik vind de verantwoordelijkheid dan ook deels bij de deelnemer liggen. Je kan overal blindelings aan meedoen (deed ik vroeger ook!) maar je kan je ook eens goed inlezen in wat het boek nou inhoudt. Dan voorkom je dit soort praktijken.

Gelukkig kan ik jullie mededelen dat ik vrijwel alle boeken die dit jaar worden aangeboden bij de Boeken Adventskalender heb gelezen en dat ik ze allemaal heb uitgezocht op ‘geschiktbaarheid’ voor jullie bezoekers. Ik vind het echt zo tof om jullie blij te kunnen maken en al die enthousiaste reacties te horen. Jullie zijn awesome.

Tags:

Divider

3 responses to “Blog Hop #8 | Winacties met boeken die je niet leuk vindt

 1. Ik denk dat het soms best moeilijk kan zijn om een winactie te organiseren.
  Wat je zelf al zei: het kan voorkomen dat je winacties hebt met boeken die je nog niet heb gelezen en winacties met boeken die je niet leuk vind.
  Maar ook past het bij de ‘stijl’ van je blog.

  Als deelnemer doe je mee (tenminste zo geld het voor mij) aan een winactie voor een boek, omdat het boek je leuk lijkt.
  Dit kan zijn door reviews en een verslag van het boek. Dan beslis ik of het boek me leuk lijkt en doe ik mee aan de winactie.
  Als ik het boek dan ook win, is natuurlijk al leuk.
  Blijkt dat ik het boek niet leuk vind, is dat jammer. Maar zo geld het ook met boeken die je leent bij de bieb, of die je koopt (en misschien cadeau krijgt) Je koopt/leent het boek omdat het je leuk lijkt, en misschien veranderd dit wel tijdens het lezen. Helaas.

 2. Kim Milkyway

  Een boek kan altijd tegenvallen. Dat heb ik gehad met Herinner mij van Ann Brashares die ik op het Boekenfestijn kocht. (ik heb er geen enkele goede recensie over gelezen maar ik ben een eigenwijs mens.) Als dat gebeurt is dat gewoon jammer niets aan te doen. Tegenwoordig als ik een boek koop, mee doe aan een win actie of wat dan ook lees ik me eerst in. Ik kijk naar de recensies, lees de beschrijving en als ik op een boekenfestijn of in een winkel kijk lees ik zelfs nog een stukje uit het boek. Daarna beslis ik pas of dat boek iets voor me is. Ik heb deze Adventskalender nog maar een boek gezien waar ik mijn bedenkingen over had. Het heeft me in ieder geval weer wat boeken op mijn ‘wil ik nog hebben’ lijst opgeleverd en die is al zo lang. Al is er een actie die ik tot nu toe met afstand de leukste vind.

  Als iemand iets wint vind ik het persoonlijk sowieso vreemd dat diegene gaat klagen. Je doet zelf mee de organisator van die actie kan niet ruiken dat het boek jou gaat vallen en als je iets wint is het in principe gewoon een gratis boek dus dan valt er ook weinig te klagen lijkt mij.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.