Blog Hop #7 – Welke personages verdienen hun eigen boek?

Geplaatst op 16 december 2014 door Emmy in Boeken / 7 Comments

Hop hop hop! De bloghop van Craving Pages is terug! Bij dit concept is het de bedoeling dat je antwoord geeft om een gestelde vraag of kwestie. Ik vond het altijd heel erg leuk om mee te doen, dus bij deze dat ik me er ook dit keer weer aan waag. De vraag van deze keer? Welke ‘bij’-personages verdienen hun eigen boek?

Divider

Aan de ene kant vind ik dat een makkelijke vraag, maar aan de andere kant ook een hele moeilijke. Ik besef me namelijk maar al te goed dat bij-personages niet altijd even veel body hebben om een uitgewerkt verhaal te krijgen. Het zou dan al snel een beetje saai worden; zeker omdat ook niet alle werelden zo ontzettend dynamisch zijn beschreven.

De eerste die op mijn lijstje komt, komt mede omdat ik gewoon geen afscheid van deze wereld kan nemen, maar ook omdat ik vind dat er nog ontzettend veel verkend kan worden. Ik heb het dan natuurlijk over de Magische wereld van Harry Potter. Hoewel ook Luna en Voldemort jeweetwel mijn gedachten zijn gepasseerd, heb ik uiteindelijk voor twee personages gekozen. Nou ja.. personages. Een groep en een personage. Namelijk De Marauders en Professor Snape. Beiden zijn van dezelfde tijd en later bedacht ik me dat als je James en co zou volgen, je grote kans hebt dat het ergens een beetje hetzelfde wordt als Harry en co. Snape is een ontzettend interessant personage met hele mysterieuze motieven. Ik ben benieuwd of een heel boek over deze toverdrankmeester even overtuigend kan zijn als de manier waarop Snape wordt neergezet in de boeken.

Vervolgens heb ik een aantal mannelijke personages die het moeten afleggen tegenover hun vrouwelijke vriendinnen die de hoofdrol stelen. Ik weet niet of ik echt vind dat er een heel boek met hen te vullen valt, maar ik vind hen allen erg interessant. Te beginnen met Stormhund uit de Grisha trilogie. Binnen een zin had ik een fictional crush op hem en tja.. Zijn verhaal wil ik ook wel eens lezen! Maar dat geldt ook voor Oberyn Martell... Of spreekt mijn obsessie daar gewoon? Vervolgens heb ik zowel Puck (the Iron Fey) opgeschreven als Simon (The Mortal Instruments). Beide personages vind ik echt fantastisch, maar bij hen meer dan de anderen twijfel ik of zij genoeg body hebben om een heel verhaal te vertellen zonder dat het saai wordt. Van The Iron Fey is immers al een spinoff en Puck is gebaseerd op een ander personage en Simon’s leven wordt al aardig beschreven in de boeken (en leunt aardig op wat er met Clary gebeurt). Tja.. Lastig hoor! Dan kies ik toch maar voor Snape!

PS. Ik wilde eerst Simon Snow uit fangirl noemen (omdat ik de Harry Potter persiflage serieus leuk vond), maar daar komt ook daadwerkelijk een boek van. Oh YEAH.

Welk personage zie jij graag in de hoofdrol schitteren?

Tags:

Divider

7 responses to “Blog Hop #7 – Welke personages verdienen hun eigen boek?

  1. Oooh, komt er echt een boek van Simon Snow? Supertof! 😀 Ik vond Fangirl echt heel leuk. (Heb jarenlang HP-fanfic geschreven.) Ik zou Caths Simon Snow-fanfic dan ook wel in zijn geheel willen lezen, haha.

  2. ooh dat Simon Snow nieuws had ik nog niet gehoord, maar ik ben er in ieder geval benieuwd naar 😀 voor de rest ben ik het ook helemaal eens met je lijstje en dan vooral met Stormhund

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.