Being human

Geplaatst op 23 februari 2012 door Emmy in Recensie, TV serie / 0 Comments

Being Human is een BBC serie die gaat over drie huisgenoten. Spook Annie, Weerwolf George en Vampier Michel. Samen proberen ze zo menselijk mogelijk te leven en zo min mogelijk van hun ongemakken zichtbaar te maken aan de mensen om hen heen. Toch worstelen ze allemaal met hun eigen ik en zie je in de serie hoe ze daarmee omgaan.
Het eerste seizoen kent zes afleveringen van iets minder dan een uur en verteld naast hoe ze zijn geworden zoals ze zijn, ook hoe ze worstelen met hun eigen ik.
Het fijne aan deze serie is dat het allemaal niet over de top is, geen bloedmooie mensen of overdreven fantasy. Het is allemaal heel erg alsof het in deze wereld plaatsvind, heel gewoon.. alsof het jou ook zou kunnen overkomen. Geen overdreven gedoe, ze zijn zoals de klassieke geest, weerwolf en vampier zouden moeten zijn. En dat is wellicht iets wat deze serie juist zo prettig maakt om naar te kijken.
Momenteel wordt seizoen 4 gemaakt en ik weet sowieso dat 1 en 2 te koop zijn in Nederland met Nederlandse ondertiteling. Er wordt ook een Amerikaanse remake gemaakt, maar persoonlijk sta ik daar totaal niet om te springen.. Geef mij deze versie maar.
Erg leuk als je van kortere series houdt, fantasy, mystieke wezens en Britse series. Natuurlijk niet allemaal vereis, want het is hoe dan ook wel een aanrader om het te proberen.  Ik weet in ieder geval zeker dat ik niet kan wachten om te beginnen met de tweede serie, die acht afleveringen heeft.

Tags: ,

Divider

Geef een antwoord

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.