Back to Hogwarts blogtour

Geplaatst op 5 september 2019 door Emmy in DIY / 6 Comments

Wisten jullie al dat Hero Collector een fantastische lijn met Harry Potter en Fantastic Beasts figurines heeft? Een tijdje terug werd ik benaderd met de vraag of ik mee wilde doen met de blogtour. We werden uitgedaagd om op een creatieve manier een figurine te ‘schilderen’. Dit leek me een fantastische uitdaging en voor ik het wist had ik een Swooping Evil binnen die ik zou gaan kleuren met was. Ik wil graag laten zien hoe ik dit heb gedaan en hoe het is geworden.

De collectie

Allereerst wil ik wat vertellen over de Hero Collector collectie. Je kunt namelijk op twee manieren aan deze beeldjes komen: je koopt ze los in de webshop of neemt een abonnement. De eerste uitgave bevat een Albus Dumbledore en kost maar €3,99 inclusief verzenden. Je krijgt dat een schaalmodel van Dumbledore (1:16) toegestuurd die al is geschilderd, een magazine en een artprint. Elk volgende nummer kost €13,99 exclusief €3,99 verzendkosten. Je ontvangt steeds een figurine, een magazine en een artprint, maar ook andere toffe goodies als t-shirts, mokken en pins. Er staan nu 42 uitgaves op de planning, dus het is het zeker waard om te sparen. Wil je geen abonnement maar de figuurtjes los kopen? Dan betaal je €17,99.

Ben je nieuwsgierig? Met de code THANKYOUSOMUCH krijg je nu tot 15 september 15% korting! Deze korting is niet geldig in combinatie met andere codes en voer je in tijdens je bestelproces.

Klik hier voor meer informatie en om een abonnement af te sluiten.

Emmy vs. wascokrijtjes

Ik werd dus uitgedaagd om een Swooping evil te gaan kleuren met was, omdat ik kaarsen maak. Nu vond ik het vrij prijzig om mijn kleurstoffen daarvoor te gebruiken, dus ik zette mijn kennis van materiaal in. Wascokrijtjes smelten namelijk heel goed en geven heel veel kleur af. Dat zou mijn techniek worden! Ik kocht Frozen wasco, zette een kaarsje aan, pakte een doosje lucifers en legde een vuilniszak onder mijn ongeschilderde figurine om mijn tafel te beschermen.

Het was lang geleden dat ik met was had lopen kliederen en ik was benieuwd hoe de warme was zich zou gedragen op de figurine. Zou hij niet smelten? Of had ik hem toch eerst moeten primen? Ik zou weinig met details kunnen doen, dus ik moet voorzichtig omgaan met de druppels was. Hoe kon ik kleuren over laten lopen? Zou het blijven zitten? Allemaal vragen die door mijn hoofd raasden. Ik zocht de bijpassende kleuren uit, ging zitten en stak een lucifer aan.

Eigenlijk ging het hartstikke goed. Ja, het was lastig om netjes te werken en al snel wat alles een bende, maar het bleef er op zitten en ik heb vrijwel het hele beest kunnen kleuren voordat mijn krijtjes op waren.

Toen ik uiteindelijk tevreden was met alle kleuren, heb ik de figurine afgemaakt met een beschermende laag, die er ook voor zou gaan zorgen dat hij zou blijven glimmen.

De kwaliteit van de figurine is erg goed. Hij is stevig, kan tegen warmte en ondanks de vrij dikke laag, bleven de details goed zichtbaar. Ik heb hem een mooi plekje in mijn kast gegeven.

Heb jij wel eens een figurine geschilderd?

Tags: ,

Divider

6 responses to “Back to Hogwarts blogtour

  1. Wow! Ik vind hem wel echt oprecht heel cool geworden! En ik heb twee linkerhanden, dus dat hele schilderen, dat is echt niks voor mij. Ik ben altijd teleurgesteld zodra ik het resultaat zie…

    • Ik ben zelf ook echt heel slecht in het schilderen van miniaturen. Daar heb ik zo geen geduld voor. Mijn man is daar echt veel beter in (en hij vindt het leuk, dat scheelt natuurlijk ook).

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.