Across the universe – Beth Revis (Across the universe #1)

Geplaatst op 26 maart 2014 door Emmy in Boeken, Recensie / 5 Comments

Across the universe – Beth Revis (Across the universe #1)Across the Universe Serie: Across the Universe #1
| 11 januari 2011
Aantal pagina's: 398
ISBN: 9781595143976
Uitgave: Paperback
Goodreads
four-stars

A love out of time. A spaceship built of secrets and murder.

Seventeen-year-old Amy joins her parents as frozen cargo aboard the vast spaceship Godspeed and expects to awaken on a new planet, three hundred years in the future. Never could she have known that her frozen slumber would come to an end fifty years too soon and that she would be thrust into the brave new world of a spaceship that lives by its own rules.

Amy quickly realizes that her awakening was no mere computer malfunction. Someone - one of the few thousand inhabitants of the spaceship - tried to kill her. And if Amy doesn't do something soon, her parents will be next.

Now Amy must race to unlock Godspeed's hidden secrets. But out of her list of murder suspects, there's only one who matters: Elder, the future leader of the ship and the love she could never have seen coming.

Al sinds er vorig jaar allerlei blogjes verschenen waarbij Across the universe met deze prachtige cover werd getoond, wist ik zeker dat ik hem ooit in mijn bezit zou krijgen. Ik moest en zou hem lezen! Toen ik hem tegenkwam – zij het een uitgave met een andere cover – op het boekenfestijn gooide ik hem meteen in mijn mandje. Want er lagen er nog maar 3 en ondertussen had ik wel geleerd dat het best wel eens op = op kan zijn bij dit heerlijke evenement.

Ondanks dat ik het boek dus al een tijdje in mijn bezit had, kwam ik er maar steeds niet aan toe om er daadwerkelijk in te beginnen. Tot dat ik het zat was. Ik heb de laatste tijd heel wat recensie-exemplaren mogen lezen en dat vind ik heerlijk, maar ik wilde even afwisseling. Weer eens wat in het Engels en weer eens een boek dat ik echt zelf heb aangeschaft. Zodoende.

Ondanks dat de Engelse taal er nog wel eens voor zorgt dat ik langzamer lees of sneller afdwaal, was daar bij dit boek absoluut geen sprake van! Het las echt als een trein. Ik wist op de helft te komen tijdens de pauzes op mijn werk (tussenuren enzo) en de treinrit van en naar school… Ideaal! De volgende dag begon ik de dag met bikkelen voor een schoolopdracht en toen ik daarmee klaar was had ik nog een uurtje dat ik naar mijn werk moest.. Dus schoot ik weer lekker op. En toen belde een leerling af. Nog 1,5 uur extra. Zou ik aan mijn huiswerk beginnen of… nee. LEZEN. Dat had ik echt even nodig. 3 minuten voordat ik weg moest, sloeg ik het boek dicht. Met een zucht. Maar wel met een tevreden zucht.

Want dit boek zit goed in elkaar. Alle elementen die er in zitten zijn in evenwicht met elkaar, waardoor dit boek niet overdreven science fiction of overdreven romantisch is geworden. Er zitten goede plotwendingen op de juiste plekken en er gebeuren schokkende dingen. Dingen die het verhaal heel erg realistisch maken.

De personages vond ik erg goed en vooral het feit dat de main characters het stempeltje ‘gek’ hebben gekregen vind ik erg toepasselijk.. Zeker door latere onthullingen. Dit vond ik een verrijking van het verhaal en Amy paste er goed tussen. Amy vond ik sowieso een fijn karakters. Ze is niet overdreven moedig of sterk, zoals bij vele YA heldinnen, maar weet wel haar vrouwtje te staan. Ook haar zachte kant, dat ze naar haar ouders verlangt, vond ik juist extra sterk. Want hoe je het wend of keert: als 16/17 jarige ben je nog een soort van een kind en is er niks mis met het verlangen naar je ouders.

Het is overduidelijk dat de schrijfster goed heeft nagedacht over hoe het schip in elkaar zit en hoe de maatschappij daar is opgebouwd. Ze geeft de lezer genoeg informatie om het te snappen, maar laat ook net genoeg feitjes achterwege om je af te blijven vragen hoe het verder zal gaan.
Daarnaast vind ik ook een enorm pluspunt aan Across the universe dat het toch een soort van afgerond einde heeft. Geen mega cliffhanger die je in janken doet uitbarsten, maar een netjes afgerond deel 1. Maar stiekem kijk ik wel enorm uit naar het vervolg, want de achterflappen van deel 2 en 3 klinken zo ontzettend veelbelovend!

Ik heb er zelfs een beetje spijt van dat ik dit boek niet eerder heb gelezen! Heerlijk!

four-stars

Tags: , , , , , , , , ,

Divider

5 responses to “Across the universe – Beth Revis (Across the universe #1)

  1. Vond het zelf ook een origineel verhaal in een interessante setting! Amy en Elder zijn ook zeker fijne personages om over te lezen.
    Deel 2 vond ik wel wat minder persoonlijk – irriteerde me soms zelfs. Deel 3 staat nog in de kast 🙂

  2. Jet

    Ik vond het boek fantastisch, en deze cover is inderdaad prachtig. Deel 2 en 3 zijn volgens mij heel erg lastig om met dezelfde soort cover te krijgen, volgens mij is deel 3 er alleen maar in een andere uitgave… Ik ken mezelf, ik ga door met zoeken naar de cover die ík wil totdat ik hem heb. Of totdat ik er zeker van ben dat ik hem niet ga krijgen… Dan maar de andere cover!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.