Aan de puzzel: Murdle & Het Happinez puzzelboek

Geplaatst op 12 januari 2024 door Emmy in Uncategorized / 2 Comments

Ik hou wel van een spelletje of puzzel op z’n tijd. Of het nou een rummikup app (2 jaar going strong!) is of een puzzelboekje. Ik doe dit laatste veel te weinig, maar als ik op vakantie ben of naar de sauna, dan neem ik naast mijn boeken ook graag een doeboekje mee. Het leidt lekker af van het lezen van alledag en houd je lekker scherp.

Een tijdje terug kocht ik Het happinez puzzelboek en ik kreeg het boek Murdle.

Murdle

Mijn exemplaar heeft helaas onder een lekkend raam gelegen, maar gelukkig kon ik hem nog goed gebruiken. Het is een boek waarin je steeds moorden moet oplossen door middel van deductie. Kortom: je streept dingen weg. Het is eigenlijk gewoon steeds een logiquiz, maar dan gericht op moorden. Erg leuk. Ze worden gedurende het boek steeds moeilijker en als je er even niet uitkomt zijn er ook nog tips te vinden. Ik heb ondertussen een paar Murdles opgelost en ik vond ze stuk voor stuk erg leuk. Deze ga ik zeker verder invullen!

Het Happinez Puzzelboek

Het happunez puzzelboek is een boek in de uitgebreidere puzzelboeken van denksport. Waar je ook die van de top2000 en het Rijksmuseum (die wil ik!) hebt enzo. Het is een boek vol verschillende puzzels die allemaal in het thema staan van de Happinez. Denk dus: spiritualiteit, geluk, bezinning etc. Ik dacht: ik ben best een zweefkees, dat kan ik! Maar veel van de puzzels zijn verrekte moeilijk! Toch geniet ik er wel een beetje van, ondanks de frustratie die het oplevert. Het boek is super afwisselend, dus als ik ergens niet uit kom, zoek ik lekker een andere puzzel uit.

Tags: ,

Divider

2 responses to “Aan de puzzel: Murdle & Het Happinez puzzelboek

  1. Marlies

    Klinkt heel leuk! Vooral die eerste…

    De link naar het boek van Murdle doet het overigens niet.
    Bedankt voor je recensie, helemaal mijn ding dit!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.