8 Redenen waarom je de Game of Thrones boeken ook wilt lezen

Geplaatst op 9 maart 2018 door Emmy in Boeken / 3 Comments

Ik vind series fantastisch, maar als er een boek van is, wil ik deze ook graag lezen. Dat heb ik met Outlander (De Reiziger), maar ook met Game of Thrones. Of Een lied van ijs en vuur, zoals de serie eigenlijk heet. Hoewel de serie de boeken ondertussen heeft ingehaald, heb ik een tijdlang na elk seizoen het bijbehorende boek gelezen. Dat vond ik heerlijk en ik kan het iedereen aanraden. En daarom geef ik vandaag tien argumenten waarom jij dat eigenlijk ook zou moeten doen.

  1. Meer is beter

Ondanks dat het mega dikke boeken zijn en de serie de boeken al heeft ingehaald, is er niets vervelender dan wanneer een seizoen is afgelopen en je niet verder kunt kijken. AAAAHHH RAGEE RAGEEEE. Dat dus. Gelukkig heb je dan een heel boek om het seizoen opnieuw te beleven. Misschien een beetje anders dan in de serie, maar wel met meer informatie.

  1. De wereld is supercomplex

Met al die personages, wisselende perspectieven en een heel continent is het niet gemakkelijk om alles even goed te volgen. Er zijn veel namen om te onthouden en er zijn veel (grote) families. In de boeken worden de verhalen verteld vanuit een personage waardoor het vaak wat overzichtelijker wordt. Niet elk personage heeft een vertelstem, maar dit maakt het vaak juist makkelijker. Ook bevat het boek een overzicht met de families en wie met elkaar is verbonden. Thank god voor appendixen.

  1. Geen afscheid nemen

In 2019 verschijnt het allerlaatste seizoen, maar we hebben sowieso nog twee boeken van George R. R. Martin te goed. Dan hoeven we nog niet echt afscheid te nemen. Chill.

  1. De boeken hebben extra personages én plotlijnen

De boeken en de serie hebben best wel wat verschillen van elkaar. Denk aan personages die in de serie zijn samengevoegd of juist personages die compleet wat anders doen. In de boeken lees je hoe de vork echt in de steel zit en maak je kennis met nog meer magische elementen.

  1. Je weet al ongeveer wat er zal gebeuren, waardoor je de boeken makkelijker leest

Tenzij je het verschrikkelijk vindt om een verhaal meerdere keren te beleven, is het ideaal om een complex boek als de werken van George R. R. Martin echt goed in je op te nemen door al globaal te weten wie de personages zijn en wat er gaat gebeuren. Maar zelfs dan zullen de boeken nog geregeld verrassingen opleveren.

  1. Het maakt het wachten dragelijk

2019.Dat duurt nog eeuwen. En tegen die tijd is er misschien het een en ander weggezakt. Nu kan je de hele serie natuurlijk weer bingen, maar een goed boek lezen is natuurlijk ook altijd goed voor je. En voor je reading challenge.

7. Een must voor fantasyfans

Net als Lord of the Rings vind ik deze Game of Thrones boeken behoren tot de klassiekers binnen het fantastische genre. Boeken die je ooit in je leven eens gelezen wilt hebben, omdat ze zo veel invloed hebben (gehad) op de literatuur en de popcultuur.

  1. Gebaseerd op de Rozenoorlogen

Wist je trouwens dat deze epos gebaseerd is op de Rozenoorlogen in Engeland? Destijds waren er ook een aantal families die om de macht streden. In de serie komt dit natuurlijk wat minder naar voren, maar geschiedenisfans zullen de verwijzingen zeker uit de boeken halen.

Ik geniet er echt van om de Game of Thrones boeken te lezen en heb er zelf gelukkig nog ééntje liggen om te lezen. Hopelijk zal het nieuwe deel verschijnen tegen de tijd dat het laatste seizoen op het zilveren scherm verschijnt (of nog eerder natuurlijk!), zodat we nog een tijdje kunnen genieten van de bijzonder gedetailleerde wereld van George R. R. Martin.

 

Tags: ,

Divider

3 responses to “8 Redenen waarom je de Game of Thrones boeken ook wilt lezen

  1. Nog steeds wil ik de boeken een keertje gaan lezen… ooit. De serie heb ik al gezien, maar het lijkt me vooral handig om te weten wat er zoal gebeurd, zodat het niet mega ingewikkeld wordt, zoals je in stap 5 al vermeldde 😀

  2. Ik heb de boeken echt verslonden, zó geweldig vond ik ze! Iedereen die het ook maar half overweegt raad ik altijd met veel plezier aan om de GoT boeken te gaan lezen <3

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.