2023 reading challenge

Geplaatst op 1 januari 2023 door Emmy in Boeken / 2 Comments

Allereerst: gelukkig nieuwjaar! Dat het komende jaar je geluk, vreugde en mooie momenten mag geven.

Met 1 januari komen er altijd hele lijstjes vol met goede voornemens naar boven. En tja, ik ben dol op lijstjes en heb ook weer een 24 before 24 gemaakt. Een lijst vol doelen die ik dit jaar hoop te behalen. Doelen die sowieso gaan plaatsvinden, maar ook punten die ik altijd al heb willen doen. Dingen als ‘ga elke maand naar het bos’ en lees 100 boeken dit jaar. En daar komen we meteen bij mijn reading challenge.

Ook dit jaar stel ik mijn Goodreads reading challenge in op 100. Ik heb wel eens het commentaar gekregen waarom ik in hemelsnaam mee ga met die doelen. Nou, daar heb ik zo mijn redenen voor. Ik vind het namelijk leuk om bij te houden wat ik heb gelezen en wanneer. 100 is al tijdens een prima haalbaar doel voor mij. Hoger wil ik niet, want ik wil geen druk ervaren. Ik wil gewoon lekker 2 boeken per week gemiddeld lezen en als het niet lukt: ook prima.

Een dat is precies de reden waarom ik verder niet heel veel doelen ga stellen. Het afgelopen jaar heeft me doen laten inzien hoe het leven opeens 180 graden kan draaien. Er zijn dingen gebeurd die me echt met beide voeten op de aarde hebben gezet en ik heb veel nagedacht over wat ik nou wil. Waar ik nog blij van word.

En eerlijk: ik heb ook een tijdje getwijfeld of ik nog wilde bloggen. Ik vind het heerlijk – echt heerlijk – om mijn gedachten te kunnen opschrijven, kennis te delen en te schrijven over datgeen wat me boeit. Maar het hele social media gebeuren, daar krijg ik veel kriebels van, evenals het gevoel hebben te moeten.

En dat moeten? Daar heb ik geen trek meer in.

Ik wil daarom alleen nog maar schrijven over de boeken waar ik écht iets over wil zeggen. Schrijven over de andere dingen die me boeien. Genieten van alles wat ik schrijf.

Wat betekent dat? Misschien nog minder blogjes. Misschien wat meer minirecensies. Gewoon, ik als blog.

Terug naar die leesdoelen, want het is niet zo dat ik er géén heb. Hier komen ze:

  • Ten minste 100 boeken lezen
  • Veel van mijn eigen ongelezen boeken lezen (van de bijna 90+ boeken nu naar 60 zou geweldig zijn!)
  • Af en toe een boek van school lezen.

En dat is het. Mooi he? Geen druk op talen, genres, dichtbundels, klassiekers of specifieke kleuren: gewoon lekker lezen.

En natuurlijk ben ik heel nieuwsgierig naar jullie leesplannen! Heb jij nog specifieke doelen?

Tags:

Divider

2 responses to “2023 reading challenge

  1. Marthe Jaspers

    Ik wil heel graag 52 boeken lezen. Ik merk nu dat ik soms net te lang over boeken doe waardoor ik er minder van geniet.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.