Weer naar school

Geplaatst op 4 september 2013 door Emmy in Persoonlijk / 8 Comments

Na mijn VWO Natuur&Gezondheid gooide ik het roer qua leren gigantisch om. Ik ging naar de kunstacademie en in de vijf jaar die ik daar gezeten heb, heb ik amper een lesboek aangeraakt. De kunstgeschiedenis die we kregen stelde weinig voor en afgezien van de praktijkvakken heb ik niet echt heel veel theorie geleerd. Ja natuurlijk hadden we wel theorievakken hoor. In de eerste kunstgeschiedenis en cultuurfilosofie en na een jaartje niks (omdat ik jaar 1 over deed en de theorie al glansrijk gehaald had) was het tijd voor de vijf keuzevakken die je in de tweede en derde moest doen. Ik deed wat filosofievakken, waar ik een paper schreef over Professor Snape, creatief schrijven en narratologie. Allemaal leuk en aardig, maar aan het einde van de rit had ik het idee dat ik toch wel wat meer wilde doen dan alleen illustreren. En toen koos ik er voor om een andere droom te gaan verwezenlijke. Ja ja, Emmy wordt juf!

Geen PABO hoor, wees maar niet bang. Door mijn diploma illustratie kan ik op de kunstacademie in Tilbrug meedoen met een verkort deeltijd traject bij de docentenopleiding beeldende kunst en vormgeving. Ik stroom in bij het derde jaar en ga twee avonden per week naar school.

Gisteravond hadden we de eerste introbijeenkomst en heb ik mijn (grote) klas gezien. Heel divers en met verschillende leeftijden, aangezien we samen met de 3e jaars zitten, behalve dan dat wij geen praktijkvakken hoeven te doen. Ook leuk is dat er nog heel wat ex-St. Joosters zijn, waarvan er 2 bij mij in de klas zaten. We zijn dus niet alleen. Maar iedereen leek me heel erg aardig en iedereen heeft weer een ander soort vakgebied. Ook de docenten lijken me tot nu toe heel erg gaaf en ik heb ook mijn SLB’er al ontmoet.. Die man geeft het vak PPO en is ook onze stagebegeleider. En hij neemt ons mee naar de kroeg.. Haha. Wat een straf.

Vanavond heb ik mijn eerste lesavond en begin ik met een hoorcollege ‘Theorie der Kunsten’. Klinkt magisch niet? Het is kunstgeschiedenis. Het hoorcollege wordt gevolgd door een werkcollege en ik ben echt super benieuwd… Want ik heb – afgezien van hoorcolleges – nooit wat anders gehad dan praktijk werk. Het wordt wennen, maar ik heb er heel veel zin in. Ik heb tot nu toe twee van mijn lesboeken, maar ik heb nu al gezien dat er nog wat meer bij gaan komen… Ach ja. Hoort er bij! Ik ben al lang blij dat er weer diverse werkplaatsen zijn waar ik ook mag gaan werken.. Zoals grafiek!

Nog meer leuks vind ik dat ik nu meer (kunst)historische blogjes kan gaan plaatsen en meer reden heb om onderzoek te doen naar geschiedenis. Vind ik heel leuk! Ook ga ik proberen – naast mijn vele boeken – om het spiriwiri gedeelte van Zon en Maan weer wat meer leven te geven. Het erge is dat ik heel wat blogideetjes klaar heb liggen, maar ik ze gewoon moet uit gaan werken. Ik schaam me diep! (Draag vooral onderwerpen aan hoor!)
Vandaag ga ik me maar eens verdiepen in het thema van het TdK vak en ik hoop dat ik een hele leuke eerste lesdag ga hebben!

Tags:

Divider

8 responses to “Weer naar school

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.