Myrthe leest NLs

Geplaatst op 22 augustus 2016 door Emmy in De Boek Pioniers / 1 Comment

 

ikleesnls kopie

Vanaf 1 augustus is de campagne #IkLeesNLs gelanceerd. Hierbij slaan diverse partijen de handen ineen om het lezen in het Nederlands te promoten. Hierbij willen we illustreren dat het belangrijk is om ook te lezen in het Nederlands.

Begrijp ons niet verkeerd; in het Engels lezen is prima. Maar sluit het Nederlandse boek – of dit nou oorspronkelijk Nederlands of vertaald is – niet uit.

Vandaag komt Blossom Books uitgeefster Myrthe Spiteri aan het woord; zij vertelt waarom zij belang hecht aan het lezen in het Nederlands.

Ben jij wel eens bang dat je taalvaardigheid achteruit gaat omdat je minder leest?

Tags:

Divider

One response to “Myrthe leest NLs

  1. Ik vind #ikleesNLs echt een goede actie, die je flink met je neus op de feiten drukt. Ten eerste dat je Nederlandse uitgevers niet bepaald steunt als je alleen maar Engels leest. Ten tweede dat Nederlands lezen gewoon ontzettend goed is voor je taalvaardigheid. Omdat ik graag vertaler wil worden (Engels-Nederlands) en daar ook een studie voor doe, is het superbelangrijk dat ik mijn Nederlandse taalvaardigheid op peil houd door veel vertalingen te lezen. En laat ik dat nou vaak niet doen.
    Dus applaus voor deze actie en bedankt :). Jullie hebben me gemotiveerd om meer Nederlands te gaan lezen.

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.